La família de Nathaly Salazar escriu una carta al Papa i li demana que intercedisca
La família de Nathaly Salazar escriu una carta al Papa i li demana que intercedisca @QSDGLOBAL

La família de Nathaly Salazar, la valenciana d'origen equatorià desapareguda al Perú el 2 de gener, ha escrit una carta que espera fer arribar al Papa Francisco durant la seua visita a aquest país sud-americà en la qual li demana que intercedisca perquè "se sàpiga la veritat" de l'ocorregut i puga ser trobada.

"Nosaltres encara tenim l'esperança que es trobe amb vida, ja que sabem que aquests homes estan mentint sobre el que realment va ocórrer, per açò li suplique que demane a la població peruana del Cuzco i, sobretot, dels voltants de Maras, on va ser vista per última vegada, i a la família dels dos presos responsables que si tenen alguna informació de la meua germana es posen en contacte amb la policia peruana", assenyala en la missiva, que han entregat al cònsol espanyol al Perú i també intentaran fer arribar al Pontífex a través d'un amic que exerceix d'intèrpret al Vaticà.

Segons ha explicat la germana, Tamara, en la segona reconstrucció dels fets que es va realitzar aquest dimecres es va utilitzar un maniquí amb el pes i l'altura de Nathaly i es "descarta" la versió que van donar els dos detinguts en relació amb els fets que la jove va patir un accident en la tirolina i van decidir llançar-la al riu una vegada van veure que estava morta.

Tamara es dirigeix al Papa "desesperada" per trobar a la seua germana.

"No hi ha cap prova científica", ha dit, que demostre aquesta versió, i la policia segueix buscant el cos però també manté obertes altres línies d'investigació.

En la carta, es dirigeix al Papa "desesperada" per trobar a la seua germana i explica que aquesta va desaparéixer el 2 de gener després de contractar els serveis de la companyia Maras Adventure per a realitzar l'esport Zip Lineal, amb l'objectiu de contemplar la Vall Sagrada dels Inques.

"Des del dia de la seua desaparició tota la família i amics de la meua germana hem mogut cel, mar i terra amb l'objectiu de trobar-la. Les investigacions segueixen en curs i malgrat que existeixen dos homes detinguts, Jainor Huilca, de 19 anys, i Luzgardo Pillco, de 21 anys, encara no s'han aclarit els fets", assenyala.

No es descarta cap hipòtesi

Contínua explicant que tots dos detinguts han assegurat que Nathaly va morir en un accident "però per temor a les repercussions van prendre la determinació d'ocultar el seu cadàver i després van decidir llançar-ho a les aigües del riu Vilcanota-Urubamba a l'altura de la torre d'energia elèctrica Macchupicchu Cachimayo" però "les versions d'aquests homes són contradictòries i, per tant, els investigadors no descarten cap hipòtesi, ja que després de més de dos setmanes no s'ha trobat el cos".

"La meua família i tots els seus amics estem vivint un malson i nosaltres des d'Espanya ens sentim impotents i sense poder fer res. Només demanem conéixer la veritat del que li va passar a la meua germana i poder trobar-la. Per açò, li demane per la meua germana, perquè es resolga prompte el cas i la veritat isca a la llum. També li suplique que ore per ella, perquè se sàpiga la veritat del que realment va ocórrer i que ens ajuden a trobar-la, perquè el cas no es quede en l'oblit", conclou.

Consulta aquí más noticias de València.