Comunitat Valenciana

Pablo Broseta: "El Premi Convivència a SCC és un guardó molt, molt Broseta"

  • VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)

El president de l'Associació d'Amics de la Fundació Professor Manuel Broseta, Pablo Broseta, ha assenyalat aquest dilluns que la concessió del Premi Convivència enguany a Societat Civil Catalana (SCC) és un guardó "molt, molt Broseta" i de fet ha assegurat que el seu pare, el professor valencià assassinat per ETA el 1992, se sentirà "profundament orgullós" de la concessió d'aquest reconeixement.

Broseta ha realitzat aquestes declaracions durant la seua intervenció en l'acte d'homenatge al professor valencià Manuel Broseta en el 26è aniversari del seu assassinat, que ha comptat amb la intervenció de la presidenta de Covite, Consuelo Ordóñez.

A l'acte, ha assistit el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el president de la SCC, José Rosiñol, a més dels portaveu municipals socialista, Sandra Gómez, i de Cs, Fernando Giner, i el regidor popular Alfonso Novo, entre altres polítics, encara que no ha acudit cap representant de Compromís ni de Podem.

L'acte, com cada any, ha conclòs amb una ofrena floral en memòria de les víctimes del terrorisme.

Sobre aquest tema, ha felicitat al jurat per l'elecció de SCC per rebre aquest guardó i ha assenyalat que el seu pare "des d'on estiga" i des d'on els estiga veient se sentirà "profundament orgullós" per això.

Així mateix, ha demanat, quan es compleix el 26è aniversari de la mort del seu pare a les mans de la banda terrorista ETA, que cal exigir un "exercici de memòria, dignitat i justícia" per a totes les víctimes perquè amb el temps "s'acaben generant línies que minimitzen el dolor" però que també poden portar a l'oblit.

En aquesta línia, ha defensat que aquesta commemoració anual "no siga un acte personalista" de la figura del seu pare, sinó que siga "extensiu" al col·lectiu de víctimes de terrorisme i de les seues famílies que són els que han de "reaprender a viure en aquesta situació".

IMPOSICIÓ D'UN PROJECTE "NACIONALISTA I TOTALITARI"

Per la seua banda, la presidenta de Covite, Consuelo Ordóñez, ha assenyalat que ETA va triar les seues víctimes per tractar d'"imposar un projecte nacionalista, excloent i totalitari".

"Aquest és el veritable fet diferencial de les víctimes d'aquest terrorisme", ha recalcat.

Per això, ha criticat que ara Bildu, juntament amb els governs del País Basc i Navarra, estiguen "obstinats a fer desaparèixer aquest significat polític" de les víctimes d'ETA, la qual cosa és "una perversió".

En aquest sentit, ha recalcat que encara que totes les víctimes estiguen unides pel sofriment "no són totes iguals".

"No són iguals les víctimes de la Guerra Civil, del franquisme, dels abusos policials i de les víctimes del terrorisme, encara que ells estan en això", ha retret.

Així, ha advertit del perill que guanye aquest intent dels defensors d'aquest relat que "no hi ha hagut ni vencedors ni vençuts, d'ací hi ha hagut un conflicte i llevar-nos aquest significat polític de les víctimes per igualar-nos en aquest sofriment".

Finalment, ha advertit de la pèrdua de memòria de les noves generacions sobre els assassinats per ETA, que ha recordat que va matar 11 persones a la Comunitat Valenciana i a 19 valencians fora de la comunitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento