Comunitat Valenciana

Els aeroports de Manises i Elx tanquen 2017 amb xifres històriques

  • Els aeroports de Manises i Elx han tancat 2017 amb xifres històriques de 6,7 i 13,7 milions de viatgers, la qual cosa suposa un augment del 16,7 i l'11 per cent respectivament, segons ha avançat el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, en una visita a les instal·lacions d'Alacant.

Moragues ha visitat les obres d'ampliació de la zona de control de passaports de l'aeroport d'Alacant-Elx, unes millores que serviran per a donar una "major i millor resposta" al continu creixement de la instal·lació, que va tancar el passat any amb un nou rècord de visitants de la història de terminal, i que ho situa entre els més importants d'Europa.

"El 2017 l'aeroport d'Alacant-Elx ha fulminat el seu rècord, tancant l'any amb la xifra històrica 13,7 milions de passatgers, enfront dels 12,9 milions de 2016 que en el seu moment ja van suposar una marca històrica", ha assenyalat Moragues.

Des de l'any de la seua inauguració fa 50 anys fins a l'actualitat, han passat al voltant de 246 milions de passatgers per les seues instal·lacions. El 80% de total de passatgers que arriben a Alacant són viatgers internacionals, principalment amb origen/destinació el Regne Unit, Alemanya i Holanda.

El delegat també ha valorat les bones xifres amb les quals tanca l'aeroport de València que, per primera vegada, arriba als 6,7 milions de passatgers, un 16,3% més que el 2016. "Aquestes dades demostren el gran potencial turístic de la Comunitat Valenciana", ha assenyalat.

SEGUIR ATRAIENT TURISTES

L'aeroport d'Alacant-Elx s'ha convertit en el "més important" del sudest d'Espanya i està en el 'top 5' de tot el territori nacional. L'aposta del Govern va dirigida a seguir millorant la terminal alacantina per a continuar atraient turistes a la costa d'Alacant.

Entre les actuacions de millora, Moragues ha destacat el pròxim inici del desdoblament de l'N-338 de connexió amb l'aeroport i la futura connexió ferroviària, amb una inversió de 29,34 milions d'euros i millores en el recinte. L'estiu passat, el Ministeri de l'Interior va incrementar els dispositius per al control de passaports de l'aeroport amb la instal·lació de més de 16 cabines de verificació de passaports noves per a agilitzar el filtre dels passatgers que utilitzen l'aeroport alacantí. D'aquesta forma, compta amb 26.

Les obres que ha visitat el delegat suposaran l'ampliació i millora de la zona de cues de control de passaports no Schengen , una zona en la qual conflueix un "gran nombre" de passatgers, especialment durant els mesos d'estiu. Les obres van ser adjudicades el passat mes d'octubre a Eifage Energia i Sigma Infraestructuras en UTE per un import d'adjudicació d'1.116.800 euros. El termini d'execució és de 8 mesos, prevista per al juny del 2018.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento