Comunitat Valenciana

El metro de València tornarà a reduir un 20% el servei enguany al juliol, agost i Nadal

  • FGV programa servei intermedi al juliol i agost, la qual cosa equivaldrà a la freqüència de dissabte en dies laborables.
  • Quasi el 55% de les jornades de 2018 preveuen circulació ordinària.
  • La disminució de l'oferta del metro i el tramvia coincideix amb els períodes escolars no lectius.
  • L'altra cara de la moneda són els serveis especials per Falles, fires, futbol...
Una usuaria tomando el metro de Valencia.
Una usuaria tomando el metro de Valencia.
EFE
Una usuaria tomando el metro de Valencia.

Els mesos de juliol i agost i les vacances de Nadal de 2018 tornen a estar marcats en verd en el calendari per als usuaris de les línies de Metrovalencia. És el color amb el qual Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) assenyala les jornades de l'anomenat "servei intermedi", aquell en el qual les circulacions es redueixen un 20% en dies laborables, equiparant els horaris al dels dissabtes.

En total, segons el calendari publicat per a enguany per l'empresa pública, seran 102 els dies de servei intermedi, en els quals s'inclou la primera setmana de gener, els mesos de juliol i agost (excepte els diumenges i festius, on encara es redueix més) i l'última setmana de desembre. A aquests cal afegir els 64 diumenges i festius programats, de manera que seran 199 els dies amb circulacions ordinàries de dies laborables, el 55% del total.

FGV ha reduït en els últims anys el servei intermedi, ja que va arribar a aplicar-ho també durant la segona quinzena de juliol i la primera setmana de setembre, al·legant llavors que la demanda baixava per ser període no lectiu en centres escolars i universitats. Les protestes dels usuaris pel que veien com una retallada encoberta del servei van derivar en l'acotament del servei intermedi a juliol, agost i Nadal.

En el cas de les línies del tramvia, el servei intermedi serà més prolongat, en estendre's a la segona quinzena de juny i aplicar-se també en Falles i Pasqua. En aquest cas, la incidència de les vacances universitàries en la demanda de viatgers és més elevada, ja que el tramvia circula pels campus de Tarongers, Universitat Politècnica i Burjassot.

Reforços puntuals

L'altra cara de la moneda és la dels serveis especials, quan Metrovalencia reforça les seues circulacions amb trajectes extraordinaris amb motiu d'esdeveniments puntuals. L'empresa pública va oferir el passat any serveis especials en 130 dies, una mitjana de poc més d'un cada dos dies i mig, per a facilitar el desplaçament dels seus usuaris a 56 esdeveniments diferents, entre els quals destaquen els certàmens de Fira València, les Falles i els partits de futbol disputats en la Lliga i la Copa del Rei.

Per a açò, es van organitzar 3.608 serveis especials que van completar les circulacions programades de forma habitual que cobreixen les necessitats del dia a dia. El major nombre de jornades amb serveis especials, 96, es van haver del desplaçament de passatgers fins a Fira València en algun dels 44 certàmens, congressos i espectacles que aquesta institució va acollir durant el passat any.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento