Comunitat Valenciana

La xarxa de Punts de Trobada Familiar s'amplia i quadruplica la plantilla

  • Disposarà a partir del pròxim any d'11 noves instal·lacions, quadruplicarà la plantilla fins als 205 treballadors i ampliarà l'horari d'atenció.
  • Els ajuntaments proporcionaran aquests espais, que seran revisats per a garantir la seua idoneïtat per la Conselleria, i eixirà a concurs per lots.
  • Es vol augmentar el suport i l'atenció especialitzada que es dóna a les famílies en situacions de conflictivitat i protegir els drets de la infància.
Mapa de punts de trobada familiar
Mapa de punts de trobada familiar
GVAINCLUSIÓ
Mapa de punts de trobada familiar

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat aquest dijous que la xarxa de Punts de Trobada Familiar comptarà a partir del pròxim any amb 11 noves instal·lacions, quadriplicarà la plantilla fins als 205 treballadors, amb nous perfils professionals, i augmentarà així mateix l'horari d'atenció fins a un màxim de 50 hores actuals enfront de les 20 actuals.

Oltra ha presentat aquest dijous aquestes novetats en roda de premsa amb les quals es vol augmentar el suport i l'atenció especialitzada que es dóna a les famílies en situacions de conflictivitat i protegir els drets de la infància, ja que els menors s'han de situar sempre en el centre. Per açò, aquest pla ha sigut consensuat en una mesa d'experts amb representants professionals socials, judicials i entitats feministes.

El servei estarà present en 28 poblacions

Així, dels 17 punts actuals s'ampliaran fins a 28 el nombre de poblacions on es comptarà amb este servei gràcies als nous punts que se situaran en les localitats alacantines d'Oriola, La Vila Joiosa, Villena; set en els municipis valencians de Bunyol, Carlet, Catarroja, Llíria, Sueca, Alaquàs i Xàtiva; i un en la província de Castelló, que se situarà a Vila-real.

Els ajuntaments proporcionaran aquests espais, que seran revisats per a garantir la seua idoneïtat per la Conselleria, i eixirà a concurs per lots ja que hi haurà una clàusula per a evitar el monopoli.

La nova xarxa de Punts de Trobada comptarà amb un pressupost de 6 milions d'euros, sis vegades major que l'actual model, la qual cosa permetrà passar d'una plantilla composta per 61 professionals, a una de 205, entre els quals hi hauran nous perfils professionals com a tècnics en integració social, promoció de la igualtat de gènere, treballadors socials i educadors socials.

Tres tipologies

Els punts de trobada es dividiran a partir d'ara en tres tipologies en funció del volum d'expedients que tenen actius, i segons aquesta classificació tindran una major o menor dotació de personal i un horari més o menys ampli que en qualsevol cas superarà les 20 hores setmanals que existeixen en l'actualitat. Així, el grup 1, amb major càrrega de treball, obrira 50 hores, el grup 2 un total de 42 ores i el 3 un total de 34 hores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento