Comunitat Valenciana

El rector Morcillo es despedeix del Claustre fent una crida a mantindre "l'orgull de pertinença" a la UV

  • El rector de la Universitat de València (UV), Esteban Morcillo, ha llegit este dijous davant el Claustre el seu últim informe, ja que ha esgotat els dos mandats -huit anys- previstos en els Estatuts i no concorrerà a les pròximes eleccions de febrer. El màxim responsable de la institució acadèmica s'ha despedit fent una crida a mantindre "l'orgull de pertinença" a la Universitat de València.
Claustre de la Universitat de València (arxiu)
Claustre de la Universitat de València (arxiu)
UV
Claustre de la Universitat de València (arxiu)

En la seua intervenció, el rector ha recordat les dades que situen la Universitat de València al capdavant del sistema universitari autonòmic, i en posicions competitives en l'àmbit espanyol i europeu. Ha subratllat, per exemple, que l'oferta de noves places per al curs 2017/2018 s'ha cobert en un 99,8%, que la matrícula dels màsters s'ha cobert en un 82%, i que s'ha incrementat tant la captació de fons per a investigació com la producció científica, informa la UV a través d'un comunicat.

Esteban Morcillo ha agraït la col·laboració i l'esforç de tota la comunitat universitària per a superar els "moments difícils" provocats per la crisi econòmica, que ha causat una "fissura social", al mateix temps que ha animat a la participació en els imminents processos electorals de renovació del Rectorat i dels deganats.

SINDICATURA DE GREUGES

Per la seua banda, la Síndica de Greuges de la Universitat, Elena Grau, ha presentat davant el Claustre l'informe de gestió corresponent al curs 2016/2017. La sindicatura la integren també María Consuelo María López i Òscar Moreno. Este òrgan va atendre 124 expedients durant el curs 2016-2017, dels quals 38 eren consultes i 86 corresponien a reclamacions o queixes. Per col·lectius, el 84% correspon a l'alumnat, el 8% a expedients presentats pel PDI, l'1% al PIF (Personal Investigador en Formació) i el 7% al PAS.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento