Comunitat Valenciana

Ajornen un mes el juí contra Soler per l'intent de segrest a Soriano perquè puga estar el confident acusat

  • La secció segona de l'Audiència Provincial de València ha ajornat un mes el juí contra l'expresident del València CF Juan Bautista Soler pel presumpte intent de segrest a l'altre expresident del club che Vicente Soriano davant la possible extradició del confident i investigat Rachid Behdaoui, del que ara s'ha sabut que es troba a la presó preventiva a Gibraltar com a sospitós d'un robatori a mà armada.
Soler (centre) eixint dels jutjats
Soler (centre) eixint dels jutjats
EUROPA PRESS
Soler (centre) eixint dels jutjats

El juí va començar el 25 d'octubre i la sala havia previst una última sessió per al pròxim 21 de novembre, en la qual s'havien d'exposar les conclusions i el cas quedaria vist per a sentència. No obstant açò, la notícia que Rachid Behdaoui es troba en la presó de Her Majesty's Prison Windmill Hill, a Gibraltar, es va saber via fax d'Interpol Madrid el passat 27 d'octubre.

A la vista d'esta informació, el fiscal va considerar necessària la declaració de l'acusat i a més va demanar la nul·litat del juí en estimar que es produïa indefensió, una petició a la qual es va adherir l'acusació particular, segons la interlocutòria facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Les defenses, per la seua banda, van reclamar la continuació del procediment.

La sala, en la resolució, analitza els drets en conflicte i destaca que el dret a un juí just inclou la necessitat de disposar i practicar tota la prova proposada i admesa, entre la qual està la declaració de l'acusat localitzat. És cert, segons reconeix el tribunal, que amb la suspensió es produeix una dilació perjudicial per a totes les parts però "en la ponderació dels drets i béns jurídics en balança, no apareix tan onerosa com l'enjudiciament cercenado d'una porció rellevant d'informació que, prima facie, a qualsevol pot afavorir".

No obstant açò, sosté que no pot estimar-se que s'haja produït algun supòsit de nul·litat perquè no s'ha denunciat cap indefensió. Des d'una altra perspectiva, analitza les tres alternatives i conclou que continuar la vista implicaria celebrar dos juís incomplets; la nul·litat resultaria improcedent al no haver-hi causa d'una hipotètica indefensió i suspendre "es descobreix com l'única possibilitat per a poder celebra un juí ple".

TRASLLAT Al CONFIDENT

Per açò, acorda la suspensió durant un mes, en el qual s'instarà al jutjat d'Instrucció al fet que notifique al detingut localitzat la interlocutòria d'obertura de juí i demane que designe advocat i qualifique els fets; al fet que la secretaria de la sala inste el trasllat i presència en el juí del confident "a poder ser dins del terme de suspensió acordat".

En este cas, les autoritats britàniques van demanar que si s'emetia ordre de detenció i entrega per part d'Espanya, s'entregaria una vegada haguera acabat el cas i el detingut alliberat després de complir condemna.

En este procediment hi ha quatre acusats: Soler, Rachid, l'empresari italià Ciro d'Anna i el ciutadà magrebí Abdellatif Laarouibi. Soler i els dos empresaris s'enfronten a una pena de nou mesos de presó per un suposat delicte de detenció il·legal, tal com reclama el ministeri fiscal.

La Fiscalia sosté que els tres van acordar segrestar a Soriano al març de 2014 perquè saldara el seu deute amb Soler i per a açò van comptar amb Rachid Behdaoui, confident de la Policia i abans fugit de la justícia. La idea era introduir-ho en una furgoneta i traslladar-ho a una planta baixa d'Alfafar per a després portar-li-ho a l'estranger. Behdaoui va explicar a la Policia els fets i, després d'uns seguiments i gravacions, es van registrar detencions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento