Comunitat Valenciana

Correa, sobre la trama Gürtel: "Açò és un muntatge que es va crear per a fer mal a un partit per part d'un altre"

  • VALÈNCIA, 9 (EUROPA PRESS)
Trama Gürtel
Trama Gürtel
EUROPA PRESS
Trama Gürtel

El considerat presumpte capitost de la trama Gürtel, Francisco Correa, ha advertit que esta causa és "un muntatge que es va crear per a fer mal a un partit polític per part d'un altre a través del nostre darrere", i considera que no estaria sent investigat si els treballs no els haguera fet per al PP.

"Si no haguera treballat per al PP, jo no estaria ací assegut. En este famós cas Gürtel no existeix tanta corrupció, és mentida", ha subratllat. Respecte a la relació de la mercantil amb Fira València, ha indicat que la gestió diària la portava Álvaro Pérez, conegut com 'El Bigots', perquè la seua activitat estava centrada a Amèrica i, per tant, la seua estada a Espanya era "mínima", però ha subratllat que en el recinte firal "no hi havia corrupció".

Així ho ha indicat Correa en una compareixença en la Comissió de les Corts que investiga la gestió general de les institucions firals a la Comunitat Valenciana. El presumpte capitost de la trama Gürtel ha intervingut per videoconferència des de la presó de Valdemoro (Madrid), on compleix condemna per les irregularitats en contractacions de la fira Fitur entre els anys 2005 i 2009.

Correa estava citat este dijous a la cambra valenciana en qualitat d'expropietari d'Orange Market amb l'objectiu d'analitzar la relació de l'empresa amb Fira València, on es va celebrar el Congrés Nacional del PP en 2008 en el qual Mariano Rajoy va ser reelegit candidat. No obstant açò, ha eludit contestar a les preguntes dels diputats per recomanació del seu lletrat per a no "lesionar el seu dret a defensa" en els processos judicials que té oberts. "Una vegada tancats els processos, no tindria inconvenient a passar un dia sencer declarant i col·laboraré amb molt gust amb vostés", els ha traslladat.

No obstant açò, en ser insistit pels diputats, Correa ha defès l'honorabilitat dels seus empleats i el seu treball al capdavant de l'entitat. "Diuen que som delinqüents, però ni un sol en esta empresa té antecedents penals. Són persones honrades, normals i corrents que han treballat en empreses d'absolutament sense cap problema", ha subratllat.

COM NO LI VAIG A REGALAR PALLASSOS A ANA MATO SI ÉS LA MEUA AMIGA?

"Si en lloc de ser el PP açò es donara en una multinacional, jo no estaria ací assegut, perquè jo regale una corbata i li la regale al president d'una multinacional perquè és el meu client i quan arriba la Nit de Nadal li faig un regal com fan totes les empreses d'este país i del món sencer, però si es vol polititzar això i crear un ambient", ha assenyalat.

"Com no vaig a regalar una corbata a un client que és fantàstic per a mi?, com no li vaig a regalar un aniversari i uns pallassos a Ana Mato i Jesús Sepúlveda que són amics meus i no li costa un duro a la meua empresa?", s'ha preguntat per a dirigir-se als diputats i assenyalar-los: "Si vostés demà tenen un restaurant, en les noces d'una amic li donaran un sopar i si tenen una tenda de roba li regalaran un trage".

"Ara en este país tot és corrupció i com açò va ser un muntatge que es va crear per a fer mal a un partit polític per un altre partit a través del nostre darrere, nosaltres som delinqüent", ha lamentat per a insistir que en la seua empresa no hi ha "ni un sol delinqüent".

ALGUNES TELEVISIONS GENEREN ODI

En el seu al·legat, Correa ha qüestionat que hi haja corrupció i ha acusat algunes televisions de "generar odi social" i de dir coses que no són així, però que ho fan perquè "tenen una línia editorial i un share i els vé molt bé".

"Ara tenim un president en el planeta terra que és Donald Trump i que fa poc va començar a denunciar les corruptes televisions i què fan estes televisions? Generar odi, un odi social i en este país hi ha televisions que solament es dediquen a això: a generar odi".

PABLO CRESPO REBUTJA COMPARÉIXER

Així mateix, este dijous estava citat a comparéixer el presumpte número dos de la xarxa 'Gürtel' i exdirectiu de l'empresa Orange Market, Pablo Crespo, qui ha eludit contestar a les preguntes dels diputats per a no perjudicar-se en les causes judicials que té obertes. No obstant açò, ha subratllat que quan els procediments concloguen contestarà "a totes les preguntes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento