Així ho ha indicat Álvaro en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics del parlament valencià, on ha assenyalat que els actors "estan ací" i les portes "estan obertes" i ha subratllat que per al ben comú caldria arribar a eixe diàleg que "tant anhela una part de la societat", així com instar a tots els actors al fet que "per fi dialoguen i promoguen".

Preguntada per si esta decisió de Rajoy es podria haver "evitat", Álvaro ha remarcat que tot el procés i el succeït a Catalunya podria haver-se evitat si "des del principi el diàleg s'haguera produït". "Pensem que el que ha de manar és el diàleg, però afortunadament encara som a temps", ha remarcat.

En similars termes s'ha pronunciat el diputat Juan Ponce abans de la Junta de Síndics en atenció als mitjans de comunicació, en manifestar que el succeït en la vesprada del dimarts en el Parlament català obria "una porta al diàleg" que han d'aprofitar els executius de Rajoy i Puigdemont.

"Ara la pilota està en el Govern de l'Estat i, o Rajoy l'arreplega i intenta canalitzar esta necessitat que s'ha vist que a Catalunya és imperiosa, o va a seguir impulsant amb el seu nacionalisme espanyol el nacionalisme català que és el que ha passat en els últims anys", ha subratllat.

Consulta aquí más noticias de València.