Comunitat Valenciana

Llancen una campanya per a fer visibles els 13.000 majors que pateixen solitud

  • Més de 42.000 persones majors de 65 anys, segons el padró municipal de l'Ajuntament de València de febrer de 2017, viuen sense acompanyants en la ciutat i entorn de 13.000 d'elles pateixen solitud.
Campanya 'Majors Invisibles'
Campanya 'Majors Invisibles'
MAYORES INVISIBLES
Campanya 'Majors Invisibles'

Per açò, la Fundació AGM, Amics de la Gent Major, llança enguany una campanya per a sensibilitzar sobre esta realitat amb el lema 'Majors invisibles'.

Amics de la Gent Major vol fomentar la conscienciació social amb una campanya de mobilització social en la qual promouen, entre els simpatitzants amb la causa, l'acostament als majors del seu entorn. Per açò, s'ha celebrat este divendres un acte de conscienciació en el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) per a donar lectura del Manifest del dia Internacional de les persones majors, donant així inici a esta campanya de sensibilització.

Es tracta d'una declaració per a commemorar i reivindicar el paper actiu que tenen i han de tindre els nostres majors i canviar l'estereotip que associa vellesa amb malaltia o tristesa i que porta a moltes persones a sentir-se excloses i soles, informen els impulsors de l'activitat a través d'un comunicat.

En l'acte de presentació, al costat del president de la Fundació AGM, Antonio Miguel Fernández, ha estat present José Rafael López, en representació de la Regidoria de persones majors de l'Ajuntament de València, així com un gran nombre de col·laboradors.

"Fer-se major té molt mèrit però l'ideal és arribar a eixa etapa amb ajuda i companyia i no moltes persones majors compten amb açò. Per tant, el voluntariat es converteix en la part més important de la nostra acció", ha comentat el president de la Fundació AGM, que també ha recordat que malgrat els més de 305 voluntaris que van participar en 2016 i els 317 a data de hui, àdhuc hi ha una llista d'espera de més de 40 persones majors tot esperant comptar amb algun voluntari.

"Per açò, més que mai - ha prosseguit- Antonio Miguel Fernández- convé sumar-se a este tipus d'iniciatives sense ànim de lucre i que l'única cosa que exigeixen és una mica del nostre temps per a compartir amb aquelles persones majors que se senten soles".

VOLUNTARIS AGM

Antonio Miguel Fernández ha destacat que l'equip de sensibilització de la Fundació ha organitzat per a hui, 29 de setembre, una sèrie de visites a persones majors per a regalar-los una flor com a símbol d'amistat. "Entre tots hem d'aconseguir que les persones majors recuperen un protagonisme perdut. Són xicotets gestos que transformen vides". També ha proposat en la seua intervenció que aquells que vullguen una implicació major, poden unir-se a l'acció voluntària o al donatiu econòmic. Al mateix temps que anima a tota la societat valenciana a fer el propi amb persones majors del seu entorn, ja siguen familiars, amics o veïns.

Després de la presentació de la campanya 'Majors Invisibles', la Fundació AGM ha iniciat l'entrega de flors per les diferents rutes previstes pels voluntaris i les persones que s'han sumat a participar, repartint flors en les cases de les persones majors beneficiàries d'Amics de la Gent Major de València que senten solitud, així com en l'Hospital Pare Jofré.

Amics de la Gent Major porta 17 anys acompanyant afectivament i de forma gratuïta a les persones majors que senten solitud, preferentment amb escassos recursos econòmics. Es tracta d'acompanyaments afectius: en domicili, residències i hospitals. Estes es tradueixen en visites setmanals d'unes dos hores que realitza el voluntari oferint la seua companyia i amistat a la persona major.

Enguany se sumisca a la campanya el Col·legi La Salle (Paterna), els alumnes del qual de segon de Batxillerat, dins de les seues jornades de convivències de l'inici de curs, realitzaran una activitat de voluntariat amb la Fundació Amics de la Gent Major i entraran en contacte amb persones majors de la residència 'Velluters' de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento