Comunitat Valenciana

Més de 47.000 persones firmen en Change.org perquè es mantinga el concert amb l'IVO

  • Un total de 47.583 persones han firmat fins al moment una petició en la plataforma Change.org per a demanar a la Conselleria de Sanitat que continue el concert amb l'Institut Valencià d'Oncologia (IVO).
Concentració a les portes de l'IVO
Concentració a les portes de l'IVO
TWITTER VICENTE BETORET
Concentració a les portes de l'IVO

Així, la petició 'Que torne el concert a l'Institut Valencià d'Oncologia' afirma que la titular de Sanitat de l'Executiu autonòmic, Carmen Montón, i el seu equip "de forma unilateral s'han proposat asfixiar i fer agonitzar milers de persones malaltes de càncer tant de la Comunitat Valenciana com de fora" en prohibir "als cinc hospitals en concessió administrativa (Alzira, Torrevieja, Denia, Manises i Elx-Crevillent) i al Consorci Hospital General de València, que en cap concepte, es remeten malalts amb càncer a l'Institut Valencià d'Oncologia".

"De primeres, va permetre que caducara el conveni que periòdicament es renovava des de 1976. Segon, es va negar a signar un altre concert, i tercer, va enviar notificacions per escrit que l'IVO ja no disposa de contracte des del 31 de desembre 2016 i que solament podrien derivar pacients amb una autorització expressa de cadascuna de les gerències, o siga, insofrible paperassa, pèrdua de temps, que moltes vegades i per desgràcia, estes persones no tenen, per a per fi arribar les sol·licituds denegades", assenyala.

Al seu juí, la Conselleria "ha eliminat el procediment que funcionava fins a hui i que deixava que els propis metges especialistes en oncologia tramitaren els trasllats a l'IVO quan els malalts ho requerien", la qual cosa permetia que "els pacients oncològics pogueren accedir als últims tractaments en radioteràpia i quimioteràpia".

La petició apunta que esta ordre "la redacta el Director General d'Assistència Sanitària, Rafael Sotoca Covaleda, que diu que l'hospital oncològic de referència ja no és una alternativa per als malalts de càncer i que passa a ser un hospital privat". "O siga, si tens diners per a pagar-te el tractament et salves però si no...", subratlla la iniciativa.

Per tot açò, es demana a la consellera Montón que "torne el concert a l'Institut Valencià d'Oncologia (IVO)".

PATRONAT I CONCENTRACIÓ

Esta vesprada està prevista una reunió del Patronat de l'IVO per a decidir si formalitza el contracte per a continuar l'atenció concertada a pacients oncològics.

A més, i en este context, este matí ciutadans han dut a terme una concentració a les portes del centre per a reclamar que es mantinga l'acord. A l'acte han assistit diversos representants del PP.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento