Comunitat Valenciana

1 Bonig veu "molt greu" que Morera es pronuncie "a favor del procés independentista" com a president de les Corts

  • La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha considerat "molt greu" que Enric Morera es pronuncie "a favor del processe independentista" com a president de les Corts Valencianes, "la segona institució d'esta comunitat".

En concret, Morera ha publicat este dimecres un missatge en el seu compte de Twitter en el qual ha advertit que "l'acció repressiva i autoritària del Govern de Rajoy farà que els demòcrates catalans i de l'Estat donen suport massiu al referèndum" d'autodeterminació que es pretén realitzar l'1 d'octubre a Catalunya.

Així ho ha indicat Bonig davant els mitjans de comunicació, qui ha reprovat a Morera per llançar eixe missatge des del seu compte oficial de Twitter i "com a president de la segona institució d'esta comunitat". "No ho diu Enric Morera el ciutadà, sinó el president dels Corts", ha remarcat.

Ha assenyalat que a Espanya "existeix llibertat d'expressió", però ha subratllat que "el pitjor que es pot fer és enganyar la gent" perquè aleshores els polítics deixen de "ser creïbles" que és precisament "una de les majors qualitats d'un polític".

Bonig ha insistit que els membres del "BLOC-Compromís estan a favor de tot el procés independentista de Catalunya", però "són totalment conscients que no ho poden dir-ho directament perquè estan enganyant als valencians". "Com ho porten en l'ADN doncs Morera de seguida ho solta i damunt des del seu compte oficial com a president de la segona institució d'esta comunitat", ha subratllat.

Davant esta situació, ha manifestat que li agradaria saber què pensa el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, perquè "no és el primer" que fa este tipus de manifestacions ja que este cap de setmana el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, deia en Twitter que "les urnes són el millor invent de la humanitat per a resoldre conflictes" i la directora general de la Societat de Mitjans de Comunicació Valencians (À Punt), Empar Marco, va contestar: "Efectivament, democràcia i llibertat d'expressió".

"MENYSPREU A LA DEMOCRÀCIA"

Així mateix, diversos diputat del PPCV en les Corts han contestat el tuit d'Enric Morera. Un d'ells ha sigut Alfredo Castelló, qui ha recordat al president de les Corts que "eixes 'accions' les ordenen jutges, no Rajoy". "Si estàs amb els independentistes sigues valent i clar. Digueu-ho, no enganyeu", ha assenyalat Castelló.

Per la seua banda, Jorge Bellver ha enlletgit a Morera les seues declaracions com a president de les Corts en considerar que són "una mostra clara del seu menyspreu cap a l'Estat de Dret, la democràcia i els valencians".

El diputat Juan Carlos Caballero ha indicat: "El nacionalisme es nodreix de victimisme i odi" i ha demanat a Morera que "no manipule" perquè "en un Estat de Dret la Llei es compleix i és igual per a tots", mentre que Verónica Marco ha manifestat que li pareix "insòlit" que el "president d'un parlament com les Corts recolze este atropellament a la democràcia".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento