Comunitat Valenciana

Crítiques al secretari d'Ocupació de la Generalitat Valenciana per un polèmic tuit sobre la malaltia de Zaplana

  • VALÈNCIA, 19 (EUROPA PRESS)
ENRIC NOMDEDÉU EN UNA IMATGE D'ARXIU
ENRIC NOMDEDÉU EN UNA IMATGE D'ARXIU
AYUNTAMIENTO DE CASTELLÓN
ENRIC NOMDEDÉU EN UNA IMATGE D'ARXIU

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha sigut objecte de nombroses crítiques en Twitter després de penjar un missatge en el qual deia, en valencià: "El País Valencià és un lloc fantàstic, s'escapa una vaca a Borriana, apareix una cabra en un hospital de València i hui he vist (Eduardo) Zaplana". A eixe tuit li va seguir un altre en el qual precisava que "costava reconéixer" l'expresident de la Generalitat, "sense nas i pareix que la malaltia el consumeix, molt deteriorat".

En un fil de missatges -ja esborrat- en el qual també va participar, arran del primer missatge, la diputada de Compromís en les Corts Mireia Mollà, que assegurava podria "morir una setmana de riure" amb eixe tuit, molts internautes han retret al responsable d'Ocupació que es referira així a una persona malalta.

Tant és així que el propi Nomdedéu ha penjat un altre missatge de disculpes: "Este tuit ha molestat algunes persones perquè el president Zaplana està malalt. Doncs lamente que s'ho prenguen així i em disculpe". En un altre tuit ha incidit que no volia fer "cap broma" sobre una malaltia que ha matat el seu pare i una germana i ha explicat que va fer "una descripció" de com el va trobar "sense ànim de més".

També Mollà ha presentat a través d'esta mateixa xarxa social les seues disculpes i ha agregat que "no sabia que estava malalt" i ho lamenta, desitjant que "es puga recuperar". A més, ha informat que esborraria el seu tuit i tan sols mantindria el de disculpes "perquè ha pogut ofendre" i no era la seua intenció.

Per la seua banda, el president de la gestora del PP de València, Luis Santamaría, ha exigit al president de la Generalitat, Ximo Puig, que destituïsca immediatament del seu càrrec Nomdedéu, qui considera que "ha vingut a la política solament a riure's de tots".

"El lògic seria que el secretari autonòmic deixara el seu càrrec si tinguera dignitat, però atés que no ho ha fet li demanem al president Puig que adopte les mesures per a allunyar de la política este tipus de persones", ha incidit el 'popular'.

Santamaría ha recordat que "en la vida hi ha uns límits que no s'han de sobrepassar i Nomdedéu els traspassa molt freqüentment", i "hi ha persones que li riuen les gràcies però no és admissible que este senyor haja arribat a l'Administració per a prendre-s'ho tot a conya, fins i tot les qüestions més personals".

L'"historial" d'Enric Nomdedéu és llarg, ha prosseguit Santamaría, pel que fa a les seues excentricitats i ja l'any passat -quan encara era vicealcalde de Castelló- li va dedicar una "peineta" a un regidor d'un altre grup de la corporació municipal. "Lluny de disculpar-se sincerament, solament se li va ocórrer admetre el gest com un error però ho va justificar amb el fet que el ple encara no havia començat", ha recordat Santamaría.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento