Comunitat Valenciana

Apareixen pintades amenaçadores contra la CUP i la seua diputada Anna Gabriel per un acte a València

  • Pintades amenaçadores contra la CUP i alguns dels seus dirigents, com la diputada del Parlament català Anna Gabriel, han aparegut este dimecres a l'entorn de la Facultat d'Història de la Universitat de València (UV), on esta vesprada està prevista la celebració d'un acte sobre l'1 d'Octubre.
Pintades amenaçadors explicar Anna Gabriel
Pintades amenaçadors explicar Anna Gabriel
TWITTER CUP
Pintades amenaçadors explicar Anna Gabriel

Fonts de la institució acadèmica valenciana han confirmat a Europa Press l'aparició de les pintades i han informat que els servicis de neteja de la universitat han procedit a esborrar-les ràpidament.

No obstant açò, les imatges dels missatges amenaçadors han sigut denunciades per diverses entitats i particulars a través de les xarxes socials. Les pintades, que han aparegut en la vorera i parets, deien coses com a 'Tir a Ana Gabriel', 'CUP Mai benvinguts' o 'Ana Gabriel eres una puta'.

La parlamentària catalana té previst participar, al costat d'altres polítics i representants estudiantils, a les 19.00 hores en un acte organitzat pel sindicat d'estudiants Acontracorrent i titulat 'Cap a la República Catalana?'.

Este matí, la pròpia Anna Gabriel s'ha referit a estos fets en un acte en la plaça de la Verge de la capital valenciana dins de la campanya que la CUP està realitzant a favor del referèndum sobre la independència.

La diputada ha dit que estes amenaces demostren "la impunitat amb l'actua l'extrema dreta al País Valencià". "Açò naix i creix a partir de la coneguda com 'la batalla de València' i és una operació d'Estat, la impunitat de l'extrema dreta", ha postil·lat.

En este sentit, ha constatat que "sorprèn" que "es dediquen tants esforços policials" a identificar-los i "intimidar-los". "I supose que no es dedicarà cap a intentar identificar qui és el que ens amenaça de mort", ha censurat.

De fet, ha lamentat que "es diu moltes vegades que els independentistes són totalitàries" quan estes pintades demostren que "els únics que amenacen de mort i assenyalen amb una condició de treballadora sexual, com si fóra insult, amb el que es barreja també la qüestió de la misogínia i del masclisme, és l'extrema dreta".

Ha afegit que, malgrat estes amenaces, "evidentment" assistiran a l'acte en la facultat i seguiran reivindicant que "no hi haja impunitat amb l'extrema dreta, que no va contra els independentistes o els anarquistes, o els feministes, sinó que al final va contra tots". "Nosaltres al final som els que estem en primera fila", ha considerat.

PABLO IGLESIAS INSTA A LA FISCALIA A ACTUAR

L'incident ha provocat múltiples reaccions, entre elles la del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, qui en el seu compte de Twitter reproduïx una de les fotos amb les amenaces a Anna Gabriel i manifesta: "Esta burrada en la Universiad de València on parla hui @AnnaGaSabate és feixisme. A veure si la fiscalia actua. Tota la nostra solidaritat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento