Comunitat Valenciana

Plataforma per l'Ensenyament reclama a Marzà més "gosadia" i "traure els diners d'on siga" per a educació pública

  • VALÈNCIA, 7 (EUROPA PRESS)
Acte de la Plataforma per l'Ensenyament per l'inici de curs
Acte de la Plataforma per l'Ensenyament per l'inici de curs
PLATAFORMA PER L'ENSENYAMENT
Acte de la Plataforma per l'Ensenyament per l'inici de curs

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic del País Valencià ha dut a terme una concentració a les portes de la Conselleria d'Educació per a iniciar el nou curs "reivindicant millores" i reclamant a la Generalitat una aposta "molt més valenta i agosarada" per l'ensenyament públic. Així mateix, han instat els dirigents a valencians a tindre "imaginació, redistribuir recursos i traure els diners d'on siga" per a àrees socials com l'educació.

Així ho ha asseverat el portaveu del col·lectiu, Màrius Fullana, als mitjans de comunicació. La plataforma ha entregat a més al director general de Política Educativa, Jaume Fullana, un document en el qual detalla les seues peticions.

Entre les principals peticions de l'entitat per a este nou curs 2017-2018, destaca que la Conselleria d'Educació "avance en la política de defendre l'escola pública enfront de la concertació de centres d'ensenyament, limitar l'aplicació de la LOMQE i revertir les retallades".

A més, creuen que el departament que dirigix el conseller Vicent Marzà ha d'escoltar més a la comunitat educativa i atendre les seues peticions. "La Conselleria ha de considerar les propostes de la Plataforma com a interlocutora de part de la comuniqueu educativa per a la millora constant de l'ensenyament públic", puntualitzen.

Un dels aspectes més subratllats per la Plataforma és el retard que està patint el Pla d'Infraestructures escolars anunciat pel Govern autonòmic. Encara que reconeixen la dificultat d'aconseguir fons i dels tràmits burocràtics, han assenyalat que hi ha certa "decepció" i han animat a "traure els diners d'on siga" per a destinar-ho a qüestions socials com l'ensenyament públic. "Que destinen els diners al que els distingix del govern anterior", ha rematat el portaveu.

RÀTIOS I INCLUSIÓ

Igualment, exigixen que es continue amb la reducció de la ràtio d'alumnat per aula i nivell, la disminució de les hores lectives del professorat, el foment de la participació de les famílies en les propostes educatives dels centres, aprofundir en una escola inclusiva, la consolidació i l'ampliació de la xarxa d'ensenyament públic a totes les edats i nivells.

En l'àmbit dels drets lingüístics i educatius, la Plataforma valora com "pedagògicament encertat" el decret de plurilingüisme que ha sigut suspès pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) i, sobre el decret llei aprovat en Infantil de 3 anys per a 'salvar' eixa paralització, la Plataforma considera que és "el mal menor". "Però no ens agraden els decretasos; una i no més, Sant Tomás", advertixen.

La pròxima acció que durà a terme este col·lectiu serà el dijous 14 de setembre, amb una concentració i roda de premsa a les 11.00 hores davant la seu de la Delegació de Govern. En este acte, es presentaran les reivindicacions de la comunitat educativa al Govern espanyol.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento