Comunitat Valenciana

Àpunt garantix a guionistes que tots els continguts excepte els periodístics els produiran empreses del sector

  • El director de Continguts i Programació de la futura radiotelevisió autonòmica Àpunt, César Martí, ha garantit a representants de l'associació de guionistes Escriptors de l'Audiovisual Valencià (EDAV) que "tots els continguts, excepte els més periodístics, estaran produïts per empreses del sector".

Així s'ho va traslladar Martí este passat dimecres en la trobada que va mantindre amb el president d'EDAV, Luis I. Pérez i el vocal de la junta directiva Gabi Ochoa, com a representants d'esta associació que engloba la majoria de guionistes valencians, segons ha informat Escriptors en un comunicat.

El responsable de Continguts d'Àpunt ha assegurat als guionistes que la nova televisió "se centrarà a ser una televisió de continguts" i en la qual "tots, excepte els continguts més periodístics, estaran produïts per empreses del sector". "No solament els del canal de televisió, sinó també la ràdio i altres canals d'emissió i comunicació", ha recalcat.

Des d'EDAV entenen així que els responsables de l'ens "donaran prioritat al treball de continguts i la seua vessant transmèdia" i que en els contractes amb productores "prevaler dos coses: que hi haja un 'showrunner', la figura del productor executiu creatiu, que vetlarà per la factura final del producte i serà l'interlocutor vàlid per a la Societat Anònima de Mitjans de comunicació de la Comunitat Valenciana (SMC)".

Els guionistes de l'associació també esperen que la direcció d'Àpunt complisca amb els terminis necessaris per a "aconseguir desenvolupaments d'escriptura amb molta qualitat". "Estaran molt pendents dels equips creatius i el seu valor en el nou mercat audiovisual", subratllen.

VALENCIÀ COM A "VEHICLE CREATIU"

En la reunió, els representants d'EDAV han insistit en la importància de la llengua pròpia com a "vehicle creatiu" i que una futura línia de treball serà directament amb els creatius i les universitats una vegada es forme el departament de R+D, des d'on s'exploraran nous formats audiovisuals.

Escriptors de l'Audiovisual Valencià també va sol·licitar al titular de Continguts d'Àpunt conéixer les línies estratègiques i la convocatòria recent de desenvolupament.

Segons l'associació, des de la cadena van explicar que publicaran en la seua pàgina web les propostes que necessiten per a la seua futura graella, i que així "el sector present els seus projectes per una finestreta única" que en breu s'obrirà. "Volen transparència total i que tots tinguen les mateixes oportunitats per a fer arribar projectes", destaquen.

Amb estes propostes, els guionistes han reivindicat que la figura dels creatius posseïsca "una visió global del projecte i capacitat de decisió en els continguts i la producció".

EDAV espera per tot açò que el treball entre guionistes i productors "siga fructífer en esta nova etapa on es posa el focus en els continguts i en els seus creadors", que veu com "un repte apassionant per a un col·lectiu que vol demostrar el seu talent".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento