Comunitat Valenciana

El Govern transferix este dimarts a la Generalitat Valenciana 1.186 milions d'euros

  • El Govern ha transferit este dimarts a la Generalitat Valenciana 1.186 milions d'euros corresponents als 1.680,36 milions derivats de la liquidació de 2015 menys dos bestretes a compte rebuts enguany, un de 300 milions i un altre de 194 milions.
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
EUROPA PRESS
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic

Així ho ha anunciat el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, qui ha fet balanç del primer any del Govern central i ha destacat que amb l'arribada d'este muntant a la caixa fixa del Consell, que equival a més de l'1,1% del PIB de la Comunitat Valenciana i a "296 col·legis o 36 hospitals", l'executiu valencià "ja no té excuses" per a atendre "els sectors més sensibles" i els deutes que té pendents.

Així mateix, Moragues ha destacat que la Comunitat Valenciana rebrà enguany 10.186,06 milions d'euros pel finançament, la qual cosa suposa una millora en 992,84 milions d'euros respecte a l'any passat, quan la regió valenciana va rebre 9.190,22 milions, i de 2.014 milions respecte a l'any 2015, quan l'Estat va transferir a la Comunitat 8.168,32 milions d'euros.

A més, ha incidit que els proveïdors de la Comunitat han rebut, en el període gener a juny de 2017, un total de 349 milions d'euros dels quals el 97,72% són per a Sanitat, l'1,02% per a Educació; el 0,97% per a servicis socials.

Respecte a les infraestructures a la Comunitat, Moragues ha valorat que enguany s'han finalitzat obres per valor de 240 milions; hi ha activades actuacions per import de 107 milions i s'han iniciat tràmits administratius per a obres per import de 553 milions d'euros.

En este sentit, ha destacat el "compromís" del Govern amb el Corredor Mediterrani com, al seu juí, demostren els 3.642 milions executats per Foment en obres a la Comunitat d'esta infraestructura i les nombroses visites del ministre de Foment, Iñigo de la Serna, a la regió valenciana. "Mai un ministre ens havia visitat tant en tan poc temps i això demostra el seu compromís amb la Comunitat", ha puntualitzat Moragues.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento