Comunitat Valenciana

Las Naves cessa Monterde per la seua presumpta relació amb el cas Cooperació

  • El patronat de la fundació ho ha aprovat amb els vots a favor de Compromís, PSPV, València en Comú i Cs i l'abstenció del PP.
  • El regidor Jordi Peris ha explicat que la decisió "no té res a veure amb la seua gestió", però "els termes en els quals esta relació fan inviable la seua continuïtat".
  • Monterde agraeix “sincerament a l'equip de govern de l'Ajuntament de València l'oportunitat" i anuncia que torna a la seua activitat docent.
Façana de Las Naves
Façana de Las Naves
Las Naves
Façana de Las Naves

El Patronat de la Fundació Las Naves ha aprovat, amb els vots a favor de Compromís, PSPV, València en Comú i Cs i l'abstenció del PP, el cessament del seu gerent, Rafael Monterde, després de les informacions publicades que el vinculaven amb l'organització que suposadament va desviar fons de l'ajuda al Tercer Món en l'anomenat 'cas Cooperació', pel qual es troba processat i condemnat l'exconseller de Solidaritat del PP Rafael Blasco.

Al final de la reunió, el regidor responsable de l'àrea d'Innovació en l'Ajuntament de València, Jordi Peris, ha explicat que la decisió "no té res a veure amb la seua gestió", sinó que s'ha pres per a mantindre "al marge" la institució de les Naus de "totes les interpretacions que s'estan fent sobre el paper i la relació que va tindre -Monterde- amb les persones de la trama de corrupció del 'cas Cooperació'".

L'edil ha admés que creu en la versió de Monterde, qui va negar haver maniobrat amb la trama i va assegurar que quan va tindre indicis de "pràctiques anòmales" es va posar en contacte amb periodistes, polítics i tècnics d'ONG per a "facilitar les investigacions i destapar el funcionament de la presumpta trama corrupta", però ha assenyalat que "els termes en els quals esta relació es produïa amb estes persones, sobretot per les formes, fan inviable la seua continuïtat al capdavant de Las Naves".

Al seu parer, la continuïtat de l'ara exgerent de Las Naves implicaria que "totes les decisions que es pogueren prendre es veurien a través d'este prisma i es podrien donar interpretacions retorçudes i amb esta decisió això és el que he pretés evitar", ha assenyalat.

Agraeix l'oportunitat i torna a la Universitat

Rafael Monterde ha emés aquest dimarts un comunicat en el qual agraeix “sincerament a l'equip de govern de l'Ajuntament de València l'oportunitat que a l'octubre de 2015 em va brindar per a liderar aquest emocionant projecte de transformació des de la innovació que ara anomenem Las Naves”.

En el text no qüestiona la decisió ni entra a valorar els motius esgrimits per l'Ajuntament per a fer efectiu el seu cessament, però sí que té unes paraules per a l'alcalde de València, Joan Ribó, qui “des del primer moment ha mostrat, tant pública com personalment, el seu suport a la meua gestió”.

El ja exgerent de la institució, anuncia que torna al seu “lloc de referència, la Universitat, a seguir estudiant i treballant per millorar les polítiques públiques i contribuir humilment al fet que siguen cada vegada més un vertader instrument de transformació social al servei de la gent, especialment dels i les més febles”.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento