Comunitat Valenciana

El TS anul·la el PGOU de Bunyol per falta d'Avaluació Ambiental Estratègica

  • La secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem (TS) ha anul·lat el Pla General d'Ordenació Urbana de Bunyol (València), aprovat definitivament per acord de la Comissió Territorial d'Urbanisme de 19 de desembre de 2012, per falta d'Avaluació Ambiental Estratègica.

D'esta manera, l'Alt Tribunal estima el recurs interposat per un particular i revoca la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), de 27 de novembre de 2015, que va avalar el PGOU de Bunyol.

El Suprem indica en la resolució, facilitada pel tribunal valencià, que la necessitat d'eixa Avaluació ambiental és exigible, d'acord a la disposició transitòria primera de la Llei 9/2006, als plans d'ordenació urbanística el primer acte de la qual preparatori formal siga anterior al 21 de juliol de 2004 i la seua aprovació definitiva posterior al 21 de juliol de 2006, com va ser el cas del PGOU de Bunyol impugnat.

D'altra banda, el TS destaca que el TSJCV, en un supòsit de fet idèntic, es va pronunciar en sentit contrari al que va acordar en el cas de Bunyol, establint que sí era exigible l'Avaluació Ambiental Estratègica. Esta segona sentència va ser confirmada pel Suprem en virtut de la citada disposició transitòria primera de la Llei 9/2016.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento