Comunitat Valenciana

Educació redueix a 23 alumnes la ràtio màxima en les aules de 3 anys en 30 municipis

  • Segons la Conselleria d'Educació, 10 pertanyen a la província d'Alacant,4 a la de Castelló i 16 a la de València.
  • Esta xifra alumnat-docent tindrà vigència durant els nou cursos següents a la seua implantació.
  • L'aplicació d'esta mesura respon al descens en l'índex de natalitat en algunes poblacions i es realitzarà mantenint les unitats actuals i sense incrementar la despesa.
Un aula d'un col·legi
Un aula d'un col·legi
GVA
Un aula d'un col·legi

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha reduït a 23 alumnes la ràtio màxima en les aules de 3 anys en 30 municipis de la Comunitat Valenciana. El departament que dirigeix Vicent Marzà ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) l'orde que regula el nombre màxim d'alumnat per aula, unitat o docent en el primer nivell del 2n cicle d'Educació Infantil (3 anys) en els centres sostinguts amb fons públics que imparteixen ensenyaments d'esta etapa en determinats municipis del territori valencià.

Com a conseqüència, el nombre màxim d'alumnat per unitat d'escolarització en el primer nivell del 2n cicle d'Educació Infantil (3 anys) serà de 23 alumnes en un total de 30 municipis.

D'ells, 10 pertanyen a la província d'Alacant (Alcoi, Cocentaina, Elda, el Pinós, l'Alfàs del Pi, Monòver, Novelda, Petrer, Villena i Xàbia); 4 a la de Castelló (Borriana, Castelló de la Plana, Nules i Vila-real); i 16 a la de València (Alaquàs, Albaida, Albal, Algemesí, Alzira, Canals, Carcaixent, l'Alcúdia, Mislata, Oliva, Ontinyent, Quart de Poblet, Tavernes de la Valldigna, Vilanova de Castelló, Xàtiva i Xirivella).

Esta xifra alumnat-docent tindrà vigència durant els nou cursos següents a la seua implantació. En conseqüència, afavorirà l'alumnat matriculat en estes unitats fins que arribe a 6é de Primària.

Des de l'administració educativa destaquen "el compromís amb la voluntat manifestada per diversos sectors de la comunitat educativa relativa a la reducció de les ràtios actuals i, en este sentit, ha dut a terme diverses iniciatives per a poder aconseguir-ho".

Descens de la natalitat

A causa que en determinades localitats s'està produint un descens en l'índex de natalitat, la Conselleria ha aprofitat esta tendència per a baixar la ràtio en estes localitats en Educació Infantil (3 anys), mantenint les unitats actuals i sense incrementar la despesa.

Per açò, en aquelles localitats on, per les seues característiques socioeconòmiques i demogràfiques, siga aconsellable, la Conselleria ha decidit fixar per als centres sostinguts amb fons públics una ràtio màxima d'alumnat per unitat o grup.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento