Un total de 18 Premis Nobel formaran part dels jurats 2017 dels Premis Rei Jaume I
Un total de 18 Premis Nobel formaran part dels jurats 2017 dels Premis Rei Jaume I CASA REAL

Els jurats triaran entre les candidatures cadascun dels guanyadors per a les sis categories: Investigació Bàsica, Economia, Medicina Clínica, Protecció del Medi ambient, Noves Tecnologies i Emprenedor. Enguany opten als guardons 220 candidats, experts en els diferents camps de treball, segons ha informat l'organització dels guardons en un comunicat.

Dividits en especialitats, en total estaran a València cinc Premis Nobel de Medicina, huit Nobel de Química, tres de Física i dos d'Economia.

Enguany destaca la presència per primera vegada en els premis millor remunerats d'Espanya de tres guardonats amb el Nobel, que s'estrenaran com a jurats en les deliberacions: Bernard Lucas Feringa (Premi Nobel de Química en 2016), Serge Haroche (Premi Nobel de Física en 2012) i Stefan Hell (Premi Nobel de Química en 2014). A més, també es comptarà amb la presència dels principals empresaris del país com ja és habitual tots els anys en el jurat de l'Emprenedor.

Els Premis Rei Jaume I estan dedicats a la promoció de la Ciència, la Investigació i l'Emprenedoria a Espanya, i "una de les seues característiques més destacades és l'excel·lència dels seus jurats".

Els seus sis guardons, de 100.000 euros cadascun, medalla d'or i diploma els convertix en un dels millor remunerats del país. Els premiats de cada categoria tenen el compromís de destinar una part de l'import del premi a la investigació a Espanya.

Consulta aquí más noticias de València.