Comunitat Valenciana

La Llei valenciana de Coordinació de Policies Locals reservarà un 30% de les places a dones

  • El Consell ha aprovat hui el projecte de llei, que també busca adequar la formació, organització, dotació i actuació de les policies locals de la Comunitat.
  • Aquesta normativa, senta les bases per a construir "un futur cos de policia autonòmica aprofitant l'experiència de la coordinació dels cossos de policia local".
  • El principal objectiu és potenciar a les policies locals en el sistema de seguretat i ressaltar el seu caràcter preventiu i assistencial en la resolució de conflictes.
Dona policia
Dona policia
AJUNTAMENT VLC
Dona policia

El ple del Consell ha aprovat este divendres el projecte de Llei de la Generalitat de Coordinació de Policies Locals de la Comunitat Valenciana que es reservarà un 30% de les convocatòries per a dones, fins que s'aconseguisca "una composició equilibrada", amb l'objectiu de fomentar la incorporació de la dona a este cos.

Així ho ha indicat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple on ha explicat que esta norma actualitzarà la normativa vigent, la Llei 6/1999, que no s'ajusta a les demandes socials actuals i donarà cobertura als nous reptes de la societat valenciana i a uns nous paradigmes de seguretat pública.

Així mateix, contempla plans d'Igualtat per a garantir "l'absència de discriminació directa o indirecta, per raó de sexe i, especialment, les derivades de la maternitat, assumpció d'obligacions familiars i l'estat civil" i senta les bases per a construir "un futur cos de policia autonòmica aprofitant l'experiència de la coordinació dels cossos de policia local".

El principal objectiu d'esta llei és potenciar a les policies locals en el sistema de seguretat i ressaltar el seu caràcter preventiu i assistencial en la resolució de conflictes, com a policia de proximitat que done resposta a les demandes de la ciutadania. A més, té per objecte establir els criteris bàsics per a la coordinació de les policies locals en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.

En concret, pretén adequar la formació, organització, dotació i actuació de les policies locals a les comeses que tenen legalment assignats en matèria de seguretat pública; garantir l'homogeneïtat dels seus recursos personals, tècnics i materials, així com millorar la seua professionalitat, eficàcia i eficiència.

Així mateix, la llei regula les funcions de coordinació i el seu exercici; els òrgans de coordinació; la creació, estructura i organització dels Cossos de Policia Local; la selecció, provisió i mobilitat dels efectius; la formació professional i la capacitació dels efectius; les situacions administratives, incloent la segona activitat; i els drets i deures dels funcionaris i el seu règim disciplinari.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento