Comunitat Valenciana

Suport unànime a reservar el 2% de les places públiques per a discapacitats intel·lectuals

  • La resta, fins al 7%, es destinaran a persones que acrediten qualsevol altre tipus de discapacitat.
  • La proposta que haurà de ser ratificada pel ple, la va realitzar el grup de Ciutadans.
  • També s'ha aprovat la compareixença del delegat del govern per donar compte del balanç de criminalitat, al que s'ha oposat el PP.
Ple de les Corts Valencianes
Ple de les Corts Valencianes
EUROPA PRESS
Ple de les Corts Valencianes

La Comissió de Justícia, Governació i Administració Local de les Corts ha aprovat per unanimitat la proposició de Ciutadans per a modificar la llei de 2010 per la qual s'ordena la funció pública valenciana, per a garantir una reserva del 2% en les places per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Esta iniciativa, que haurà de rebre el vistiplau del ple, proposa modificar l'apartat un de l'article 55 de la citada llei per a especificar que en les ofertes d'ocupació pública es reservarà un contingent no inferior al 7% de les vacants per a ser cobertes per persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, de manera que, almenys, s'aconseguisca el 2% dels efectius totals.

Així mateix, eixa reserva del 7% es realitzarà de manera que, almenys, el 2% de les places oferides ho siguen per a ser cobertes per persones que acrediten discapacitat intel·lectual i la resta de les places el siguen per a persones que acrediten qualsevol altre tipus de discapacitat.

D'altra banda, la mateixa comissió ha aprovat, amb l'únic vot en contra del PP, que el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, comparega per a donar compte del balanç de criminalitat a la Comunitat Valenciana del passat any.

La petició socialista ha comptat amb el suport de Podem, Compromís i Ciutadans, que han posat l'accent en la incidència dels robatoris en el camp a la Comunitat, a més dels crims de violència masclista, mentre que el PP ha subratllat que el delegat ja ha donat compte públicament a través de rodes de premsa sobre la criminalitat en 2016, i han ressaltat que, en tot cas, on hauria de comparéixer Moragues és en el Congrés i no en les Corts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento