La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de València, en col·laboració amb l'Associació de Professionals de la Dansa del País Valencià, va realitzar una convocatòria per a triar la representació espanyola en l'apartat d'arts escèniques en esta biennal. La comissió avaluadora va destacar per la seua qualitat el projecte coreogràfic de Collado 'Nereo ofegant-se', que explica també amb la participació de Santiago Martínez, Martina Rocosa, Inés Belda i Nicolás Jongen.

Joaquín Collado assaja en les instal·lacions del Teatre Musical de València, durant tot el mes d'abril i fins avui de la biennal, la peça 'Nereo ahogándose'. El TEM és, a més, l'escenari triat per a l'estrena absoluta de l'obra després de la seua volta d'Albània.

L'artista, malgrat la seua joventut, posseïx una trajectòria destacable com a coreògraf i ballarí en companyies importants en el panorama europeu. Recentment se li ha pogut veure en acció com a intèrpret en el Teatre el Musical amb l'obra 'Voronia de la Veronal'. Un espectacle dirigit per Marcos Morau, un altre jove valor valencià de reconeixement internacional i que ha sigut guardonat amb el premi nacional de dansa.

La regidora de Joventut, María Oliver, ha declarat: "Ens sentim molt orgullosos de la presència de Joaquín Collado en la trobada de jóvens artistes més important del món. I, a més, que açò ocórrega en el marc del Mediterrani, on s'està vivint un autèntic drama, és per a nosaltres molt significatiu. Volem anteposar l'art a la barbàrie", ha asseverat.

Consulta aquí más noticias de València.