Comunitat Valenciana

Un 65% de dones en situació de vulnerabilitat a la Comunitat Valenciana està en atur, segons Adecco

  • Un 65% de les dones a la Comunitat Valenciana que està en situació de vulnerabilitat -dones amb discapacitat, majors de 45 anys, amb responsabilitats familiars no compartides i/o víctimes de violència de gènere- es troba en atur. D'elles, un 69% porta en esta situació des de fa més d'un any.

Així consta en l'informe #EmpleoParaTodas que este dilluns ha llançat la Fundació Adecco sobre la dona en risc d'exclusió en el mercat laboral les conclusions del qual es basen en les respostes de 700 dones, 100 d'elles a la Comunitat en situació de vulnerabilitat social que busquen, a través de l'ocupació, estabilitat econòmica, independència i autonomia i fins i tot en moltes ocasions una eixida a situacions de violència de gènere.

El document assenyala, així mateix, que el perfil de la dona en risc de pobresa es correspon amb el d'una dona entre 16 i 29 anys, amb responsabilitats familiars no compartides, en situació d'atur de llarga durada i sense estudis.

Igualment, un 89% de les dones en risc d'exclusió té dificultats econòmiques per a arribar a fi de mes i a penes d'un 50% de les dones tenen l'esperança de trobar una ocupació en el curt o mitjà termini. El sector servicis és el que més empra a dones en situació crítica.

A Espanya, encara són moltes les dones que han de fer front a un doble estigma social per ser dona i comptar amb altres factors de risc i discriminació que els dificulten accedir a una ocupació. D'esta forma, la Fundació Adecco llança la campanya 'No li poses gènere, posa-li talent'.

Segons l'índex Arope, que analitza al grup de persones en risc de pobresa i exclusió social, el perfil de la dona en situació de pobresa es correspon amb el d'una dona entre 16 i 29 anys que té responsabilitats familiars no compartides, que està en situació d'atur de llarga durada i no té estudis.

Esta campanya convida a reflexionar sobre les barreres que dificulten l'entrada en el mercat laboral de les dones en risc d'exclusió. Empreses com Air Nostrum, Confectionary Holding, Emuasa, Grup Ribera Salut, Hi haja Real Estigues, IMEX, JIPSA, Labaqua, Musgrave, OTP, Redyser i RNB a la Comunitat Valenciana s'han sumat a esta campanya.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento