Comunitat Valenciana

Montiel diu que no va tindre "cap ànim de comparar el sistema en Podem" amb "règims autoritaris"

  • "Mai vaig comparar ningú amb ningú; retire les declaracions per desafortunades, però per la meua pròpia malaptesa expositiva", ha afirmat.
  • Assegura que "el que pretenia era explicar com de vegades algunes fórmules de democràcia directa són fins i tot utilitzades per règims autoritaris".
  • Respecte a Juan Carlos Monedero, qui va compartir el vídeo, ha declarat que "no solc entrar en eixes polèmiques i he demanat perdó".
Antonio Montiel en les Corts Valencianes en imatge d'arxiu
Antonio Montiel en les Corts Valencianes en imatge d'arxiu
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Antonio Montiel en les Corts Valencianes en imatge d'arxiu

El secretari general de Podem a la Comunitat València, Antonio Montiel, ha destacat este dimarts que no ha tingut "cap ànim de comparar el sistema en Podem amb eixos règims autoritaris" als quals es va referir en una intervenció en la qual considerava que s'ha de "corregir" la "fórmula plebiscitària" de la Secretaria General del partit que dirigeix Pablo Iglesias que permet convocar els inscrits a una assemblea "saltant-se l'organització", ja que "açò ho feia Saddam Hussein, Franco".

"Mai vaig comparar ningú amb ningú; retire les declaracions per desafortunades, però per la meua pròpia malaptesa expositiva", ha afirmat. Montiel s'ha manifestat en estos termes en els passadissos de les Corts després de la junta de Síndics, en ser preguntat per les seues paraules en un acte en La Morada de València el diumenge, en el marc d'un debat entre candidatures dirigit a la militància.

"Vaig intentar fer un exercici explicant com ferramentes que són assumides com de democràcia directa són a voltes utilitzades històricament per règims autoritaris; intentava fer una explicació i ho sent perquè vaig fracassar", ha reconegut el síndic de Podem, qui ha recordat que este dilluns es va disculpar també a través del seu compte de Twitter.

En esta línia, ha incidit que "mai" va fer "una comparació entre persones i no tenia cap ànim de comparar el sistema en Podem amb eixos règims autoritaris", per la qual cosa ha assegurat haver demanat "perdó" a l'organització de la formació morada i als militants.

Esta disculpa, ha dit, l'ha fet extensiva "a la direcció autonòmica i estatal". "Evidentment retire les declaracions pel desafortunades, però per la meua pròpia malaptesa expositiva, no va haver-hi mai una comparació entre persones", ha asseverat novament, al mateix temps que ha subratllat: "Pablo Iglesias és el meu secretari general ara i el meu candidat en el futur".

"Vaig ser desmanotat"

A preguntes dels mitjans, Montiel ha incidit que va ser "desmanotat" per a intentar explicar una teoria constitucional: "El que pretenia era explicar com de vegades algunes fórmules de democràcia directa són fins i tot utilitzades per règims autoritaris. Mai va haver-hi una comparació entre persones. Naturalment rebutge el contingut perquè jo mai vaig fer eixa comparació", ha reiterat.

Qüestionat sobre el tuit del fundador de Podem Juan Carlos Monedero, qui va compartir el vídeo en el qual apareix reflectida la intervenció de Montiel, el secretari general de la formació a la Comunitat ha manifestat que este és "responsable dels seus actes i dels seus tuits". "No solc entrar en eixes polèmiques i he demanat perdó està ben clar que retire eixes expressions", ha manifestat.

"No forma part de la batalla electoral"

A més, inquirit pels comentaris dels militants respecte a les seues paraules, ha apuntat que "açò no forma part de la batalla electoral", al mateix temps que ha reconegut que dins de la formació s'està vivint "un moment convuls de molta tensió".

"Estem immersos en un debat fonamental per al futur de Podem, entenc que algunes persones no jutgen les coses més que en eixe context. És una simplificació del que ha ocorregut", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento