Comunitat Valenciana

El PP denuncia que el mandat marc de la CVMC és "una còpia del català"

  • La proposta del PP per a la CVMC té com a objectiu  "compatibilitzar la rendibilitat social i la viabilitat econòmica de la futura RTVV".
  • Han sol·licitat que es cree una subcomissió a les Corts que "elabore un informe anual sobre el compliment del mandat marc aprovat".
  • "Fa la sensació" que es pretén que es vote "impossibilitant que es puguen presentar esmenes", ha dit el popular Jorge Bellver.
Jorge Bellver en rueda de prensa
Jorge Bellver en rueda de prensa
EUROPA PRESS
Jorge Bellver en rueda de prensa

El Portaveu del grup popular a la Comissió de RTVV, Jorge Bellver, ha denunciat este dimecres que el mandat marc presentat per la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) en les Corts Valencianes és "una còpia literal, amb punts i comes, del mandat marc català" i l'única "originalitat" que presenta és "per a fer referència als seus imaginaris Països Catalans".

Així ho ha indicat Bellver en un roda de premsa per a presentar la proposta de mandat marc de la seua formació i on ha criticat que les coses "s'estan fent rematadament malament" en la posada en marxa de la nova televisió pública.

Bellver ha assenyalat que els membres de la CVMC han sigut "treballadors dolents" doncs s'han limitat a "un talla i pega" del mandat marc català. "Espere que no s'hi haja pagat per este treball", ha puntualitzat el també diputat popular, per a qui és "criticable" el fet que un text "es copie íntegrament".

A més, ha considerat que encara és "més criticable i curiós" que l'única "originalitat casposa" que té la redacció de la norma és que fa referència a "els seus imaginaris Països Catalans". "Això no fa més que remarcar el que de veritat interessa al tripartit en este moment", ha assenyalat.

Concretament, ha explicat que el canvi es troba que mentre la norma catalana parla d'internacionalitzar la seua llengua i cultura, en la modificació valenciana el concepte "se substitueix per 'promoure l'espai comunicatiu comú propi de l'àmbit lingüístic'". "És a dir que només canvien per a fer una referència als seus imaginaris Països catalans", ha insistit.

"Procediment d'aprovació"

D'altra banda, el diputat popular també ha reprovat que no s'haja aprovat un calendari per a aprovar la norma i que es desconega quin és el procediment d'aprovació del mandat marc. Per esta raó, ha indicat que ha demanat a la mesa de la Comissió de Radiotelevisió Valenciana que "establisca quin és el procediment d'aprovació" de la norma.

Segons la seua opinió, "fa la sensació" que es pretén que es vote "impossibilitant que es puguen presentar esmenes". "Confiem que la Mesa de les Corts aprove el procediment definitiu i aclarisca els dubtes doncs les coses s'estan fent rematadament malament, sembla que a consciència tot i que no sabem amb què objectiu", ha asseverat.

Mandat marc del GPP

Respecte al mandat marc del PP, Bellver ha destacat que és "el més elaborat dels presentats pels grups" i ha indicat que té com a objectiu fonamental "compatibilitzar la rendibilitat social i la viabilitat econòmica de la futura RTVV com a element vertebrador de la nostra diversitat territorial, de promoció de la llengua valenciana, i establir un funcionament plural, transparent, accessible i independent".

A més, ha detallat que el text presentat aposta "per la promoció del valencià i, alhora, pel plurilingüisme donant un ús preferent a la promoció de l'anglès i la possibilitat que els fills l'aprenguen i donant un pes específic al suport de la futura RTVV al sector audiovisual valencià".

En el text s'estableix l'"objecte, vigència, objectius fonamentals, principis d'actuació en matèria d'informació i les pautes generals de programació, de continguts, emissió i de control d'objectius", ha apuntat Bellver, que també ha sol·licitat que es cree una subcomissió a les Corts que "elabore un informe anual sobre el compliment del mandat marc aprovat" i ha lamentat que "no quede clar el període de vigència del mandat marc".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento