Comunitat Valenciana

El diputat de C's Domingo Rojo, pendent de juí per presumpta apropiació indeguda

  • El diputat de Ciutadans en les Corts Domingo Rojo està pendent de ser jutjat per un presumpte delicte d'apropiació indeguda, segons han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Des de la formació han incidit que el cas "no té a veure amb corrupció" i es remunta a quan el parlamentari era administrador d'una constructora.

La causa, instruïda pel Jutjat d'Instrucció número 14, ha sigut elevada a l'Audiència Provincial per a enjudiciament però estant ja a l'Audiència, una de les parts ha informat que l'acusat és diputat autonòmic. La sala va requerir a les Corts que acreditaren tal condició de l'acusat i rebuda la informació, va donar trasllat al fiscal i a les parts perquè es pronunciaren sobre si el juí deu celebrar-ho l'Audiència o és competència de la Sala Civil i Penal del TSJCV, extrem que encara no ha sigut resolt.

Fonts de Ciutadans han explicat que abans que Rojo fora diputat autonòmic -va entrar al parlament en febrer de 2016 substituint l'actual eurodiputada Carolina Punset- era administrador d'una empresa constructora. El comprador d'un habitatge es va negar a escripturar-la quan va esclatar la crisi, malgrat que l'immoble ja estava construït, i va demanar la devolució dels diners, que no es va produir. Va ser per esta raó pel que va demandar a l'empresa, segons expliquen des de C's, que han recalcat que el cas va ser sobresegut dues vegades.

La constructora, segons les mateixes fonts, va entrar en concurs de creditors el maig del 2010. "Ara s'ha obert juí oral i seran els tribunals el que determinen qui té la raó; és un cas que no té a veure amb la corrupció política, és un cas de caràcter empresarial que es va produir abans que Domingo Rojo entrés en política", han recalcat, per a insistir que "ell no es va quedar els diners de ningú, ja que els diners es va entregar a l'empresa per a construir l'habitatge".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento