Comunitat Valenciana

Femeval aposta per la concentració de les organitzacions empresarials per a guanyar rendibilitat i competitivitat

  • VALÈNCIA, 20 (EUROPA PRESS)
Asamblea General Femeval 2016
Asamblea General Femeval 2016
FEMEVAL
Asamblea General Femeval 2016

La Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana (Femeval) ha aprovat el Pla Estratègic 2017-2020, marca quatre eixos estratègics orientats a reivindicar i potenciar el seu paper de defensa i representació dels interessos del sector metalmecànic, oferir servicis d'avantguarda, impulsar una imatge d'organització compromesa amb un model federal, ètica i cohesionada, així com aconseguir la seua autonomia financera.

Esta pla, aprovat este dimarts per l'assemblea general de la federació, també recull observacions sobre el futur de les organitzacions empresarials com l'obligació de redefinir i anima que incrementen la seua capacitat d'interlocució i de gestió en matèries que són de la seua exclusiva competència, així com apostar per un procés de concentració per a guanyar en rendibilitat, competitivitat i oferta de servicis.

A l'assemblea, a més, s'ha aprovat el pressupost per a 2017 amb una dotació que "garantix la seua viabilitat econòmica i assegura la seua continuïtat com a organització sectorial de referència, sanejada, autosuficient i amb un model de negoci estable", segons l'organització. En este sentit, els ingressos procedents de les quotes i de la prestació de servicis cobrixen les despeses ordinàries, fet que suposa una autonomia financera del 100%, sense dependència de subvencions externes.

La federació, que insistix que la persistent carència d'una política industrial nacional i autonòmica dificultarà la consolidació industrial i el creixement econòmic sostenible, traça en el pla el mapa d'actuació de la més patronal del metall de la Comunitat per als pròxims quatre anys.

Per a la seua elaboració, ha analitzat l'entorn socioeconòmic i part d'un escenari on la recuperació econòmica encara no està consolidada, i en què estan prenent força moviments polítics nacionalistes i populistes, les mesures proteccionistes dels quals, afecten el creixement econòmic mundial, segons el comunicat.

A això se sumen els riscos de la crisi d'identitat i interessos que patix la Unió Europea, de la ingovernabilitat del deute de les administracions públiques i de l'excessiu dèficit públic ocasionat per una estructura administrativa plena de duplicitats.

MILLORES PRODUCTIVES I D'INNOVACIÓ

El president de Femeval, Vicente Lafuente, creu que "l'augment de competitivitat de les empreses haurà de provindre de millores productives i d'innovació, i no via devaluació salarial com fins ara".

En matèria mediambiental, s'estan incorporant conceptes lligats a la sostenibilitat com l'economia circular o simbiosi industrial. "Però front a esta tendència impera una creixent intervenció del poder polític, acompanyada d'una abundant, canviant i discrepant legislació que genera inseguretat i desconfiança", ha assenyalat Lafuente.

La patronal del metall posarà el focus els pròxims quatre anys a generar servicis de valor afegit per a créixer en nombre d'associats i afermar el sentiment de pertinença dels seus 35 associacions i de les més de 3.000 empreses que la integra.

Una altra de les metes passa per especialitzar-se en escenaris emergents on primi la seguretat industrial, el talent i formació, la indústria i servicis digitals 4.0, energies renovables, i desenvolupament de negoci i cooperació. I advoca per teixir i consolidar una xarxa de socis europeus i internacionals que li permeta integrar-se en consorcis de qualitat.

Femeval seguirà defensant "a ultrança" el seu paper com a únic interlocutor vàlid en la negociació col·lectiva dels tres convenis del metall i el que esta significa per a l'estabilitat sociolaboral. Alhora continuarà reclamant una millora de la qualificació dels recursos humans.

"Per a això les empreses i les seues organitzacions representatives hem d'intervindre en el disseny de les qualificacions professionals i participar en els observatoris pertinents per a ajustar l'oferta i demanda de feina", ha indicat Lafuente.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento