Comunitat Valenciana

Els aiguats obliguen a suspendre les classes en diversos municipis de la Comunitat

  • Conselleria ha indicat que els centres més vulnerables comptaran amb la presència de tècnics 
  • La gota freda està sent especialment intensa en la província d'Alacant. 
  • El temporal es cobra la vida de dues persones a la Comunitat, una en Catelló i l’altra en Finestrat .
Centre Coordinació Emergències
Centre Coordinació Emergències
GVA
Centre Coordinació Emergències

Les fortes pluges que van caure ahir en nombrosos punts de la Comunitat, encara que amb més intensitat en el sud d'Alacant, han obligat a suspendre l'activitat escolar en 104 municipis del territori valencià.  Al voltant de les 9:30 de hui dilluns, la Conselleria d'Educació ha emés un comunicat actualitzant la informació sobre el temporal.

La Conselleria ha enviat tècnics a 12 centres, molts d'ells construïts amb barracons, “per si sorgeix alguna problemàtica en cas de pluja extrema”. Entre ells es troben el Col·legi 103 de València i El Bracal de Muro d'Alcoi.

El temporal va provocar talls de carreteres i el tancament dels ports de Sagunt i Gandia. Per precaució es va tallar la CV-304 que uneix Alfara del Patriarca amb Vinalesa al seu pas pel barranc del Carraixet en la província de València. En la capital, va haver de tancar-se el túnel del Saler per la caiguda de rebles i el fort vent va derrocar un arbre en l'avinguda Jacinto Benavente.

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat va ampliar la situació 1 per inundacions en tota la comarca de la Vega Baixa. El Consell va activar també el protocol per a mobilitzar mitjans materials i personals com a mesura preventiva en les zones més afectades, entre elles, Oriola, per la crescuda del riu Segura i la inundació de diverses carreteres.

Les inundacions s'han cobrat la vida de dues persones aquest cap de setmana: un home de 30 anys va morir el divendres a la nit en bolcar en una sèquia a Castelló i un altre d'edat avançada va ser sorprès per un aiguat a Finestrat i arrossegat pel mar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento