Comunitat Valenciana

L'Audiència de València dóna la raó a Popular en un cas de venda de bons convertibles

  • Dues sentències de l'Audiència Provincial de València i l'Audiència Provincial de Pontevedra han donat la raó a Banc Popular en la venda de bons convertibles EN entendre que l'entitat va informar adequadament als inversors de les característiques i riscos del producte que adquirien.

Les resolucions jurídiques, a les quals ha tingut accés Europa Press, confirmen les sentències dictades en primera instància i imposen als apel·lants el pagament de les costes.

L'Audiència Provincial de València estudia el recurs d'una persona que demanava la nul·litat d'un contracte de compra d'obligacions subordinades i canvi de les mateixes per accions de Banc Popular a falta d'"informació clara i comprensible sobre el producte". El demandant va subscriure un contracte d'obligacions subordinades per més de 15.000 euros que després es van transformar en accions.

El jutjat de primera instància que va rebre la primera demanda va donar la raó al banc, el que va provocar que el demandant presentara recurs d'apel·lació davant de l'Audiència Provincial, que ara determina que Popular va facilitar al client "la necessària informació precontractual i contractual", cosa que impedix apreciar error en el consentiment.

La sentència deixa clar que el banc va advertir el client dels riscos del producte i que no era adequat per al seu perfil, i apunta que, tot i així, va firmar la seua contractació. "No pot apreciar-se que hi haguera error en el consentiment prestat, ni tampoc l'acció resolutòria, doncs no s'ha acreditat que la demandada incomplira les seues obligacions", afegix.

INFORMACIÓ COMPLETA I EXHAUSTIVA

Per la seua banda, l'Audiència Provincial de Pontevedra ha estudiat el recurs presentat contra una sentència de primera instància que desestimava les pretensions d'una clienta de l'entitat d'anul·lar una operació de canvi de bons.

En este cas, la Sala veu acreditat que els demandants van firmar amb Popular una ordre de subscripció de bons subordinats necessàriament canviables per accions per un total nominal de 20.000 euros havent rebut el tríptic de l'emissió i després del test de conveniència que va determinar que el client tenia experiència en productes financers no complexos.

"Els actors (demandants) van rebre una informació completa i exhaustiva (escrita i oral) sobre la naturalesa, característiques i, sobretot, els específics riscos del productes, singularment la possibilitat que l'inversor podria patir la perduda sobre el capital o nominal invertit si el preu de conversió fora superior al preu de cotització de les accions en el moment del lliurament efectiu de les mateixes", assenyala la sentència.

El tribunal insistix que els demandants "mai van qüestionar la realitat i la suficiència de la informació" i van ser titulars dels bons fins al seu canvi dos anys i mig després, sense que presentaren queixes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento