Comunitat Valenciana

L'EMT de València puja 50 cèntims el preu del bo de 10 viatges per al pròxim any 2017

  • L’Ajuntament de la ciutat mantindrà, això sí, les tarifes destinades als abonaments socials.
  • El consistori ampliarà, així mateix, la cobertura del títol de transport destinat a pensionistes.
  • S’afegeix una ferramenta de control per a evitar el grau i garantir que el servici siga universal.
GIuseppe Grezzi EMT
GIuseppe Grezzi EMT
20minutos
GIuseppe Grezzi EMT

L’Empresa Municipal de Transport (EMT) ha anunciat hui divendres les tarifes del servici per al pròxim any 2017 i entre les novetats destaca l’augment en 50 cèntims del preu del bo de 10 viatges, que passa de 8 euros a 8,5 euros. Segons l’Ajuntament, “este increment s’ha fet per a suportar els canvis de millora del servici que l’EMT dóna a la ciutadania sense ajuda del govern estatal”.

Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible, ha explicat que esta pujada, “que compensarà la falta de finançament que ens correspon i no es donen, suposarà un increment d’ingressos de l’EMT que repercutirà en més autobusos i més conductors i, per supost, en un millor servici”. A este respecte, l’edil ha recordat que el Pressupost de l’EMT per a 2017 és de 105,8 milions d’euros, 60 milions dels quals els aporta l’Ajuntament, mentre que “la contribució de l’Estat és de zero euros”. Amb l’augment d’ingressos, Grezzi ha assenyalat que la flota de vehicles passarà dels 1.109 al gener de 2016 als 1.181 en desembre de 2017.

Tot i això, “l’autobús continua sent el mitjà de transport més barat a València, i ara prendrem mesures perquè les ajudes que prestem per a garantir la universalitat del servici arribe a qui té el dret”, ha continuat el regidor, en aclarir “que s’han descobert, per exemple, casos de persones que no viuen a la ciutat de València i s’empadronen per aconseguir un títol social, un frau que anem a controlar i vigilar periòdicament”.

Grezzi, qui ha aclarit que per a evitar este tipus de fraus “s’aplicaran sancions i la reincidència implicarà la retirada del dret durant un any”, ha recordat que a dia de hui són 113.473 les persones usuàries de l’EMT que viatgen amb l’Abonament Or, 23.410 persones compten amb la targeta “Amb Tu”, 12.834 amb l’Abonament Jove i 8.965 amb l’Abonament Infantil.

Per altra banda, es mantenen les tarifes dels abonaments socials (Abonament Or, Amb Tu, Família Nombrosa, EMTJove i Abonament Infantil) i la del billet senzill, que costarà 1,5 euros. Així mateix, s’ampliarà la cobertura del títol de transport destinat als pensionistes, al que ara també tindran dret totes les persones amb una discapacitat de més del 65%, i posarà en marxa una ferramenta de control “per a evitar el frau i garantir que el transport a la ciutat de València siga universal”.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento