Comunitat Valenciana

Estudiants es manifesten a València per a "donar un cop sobre la taula" i que es retire la LOMQE i les seues revàlides

  • Estudiants s'han manifestat este dijous a València per a "donar un cop sobre la taula" i exigir al Govern la retirada "completament" de les avaluacions d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i Batxillerat que recull la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) -les conegudes com a 'revàlides'- i defensar el dret a una educació "digna" per a tots.
Manifestación de estudiantes contra la Lomce y las reválidas en Valencia
Manifestación de estudiantes contra la Lomce y las reválidas en Valencia
EUROPA PRESS
Manifestación de estudiantes contra la Lomce y las reválidas en Valencia

Amb esta protesta s'ha volgut "tornar a eixir al carrer" i "donar un cop a sobre de la taula al Govern del PP i a tots aquells que donen suport a la LOMQE i les seues revàlides", ha indicat a Europa Press la coordinadora del Sindicat d'Estudiants a la Comunitat Valenciana, Isabel Aguilar.

La marxa, organitzada pel Sindicat d'Estudiants, ha arrencat a les 12.00 hores de la Facultat de Geografia i Història d'esta ciutat, ubicada a l'avinguda Blasco Ibáñez i ha finalitzat a la Plaça de l'Ajuntament després de recórrer el carrer General Elio, la Plaça de Tetuán i els carrers de la Pau i Sant Vicent.

La manifestació ha seguit el mateix recorregut que la celebrada el passat 26 d'octubre a la capital valenciana amb el mateix final i s'ha portat a terme i alhora la programada a Alacant des de l'IES Jorge Juan. A més, ha coincidit amb les altres manifestacions i amb la vaga d'estudiants convocada per a esta jornada pel Sindicat d'Estudiants en altres punts d'Espanya.

Els participants en la marxa han recorregut els carrers de València després d'una gran pancarta del Sindicat d'Estudiants amb el lema en valencià 'Revàlides franquistes No!'. "Una altra vegada eixim als carrers, com vam eixir el passat 26 d'octubre, per a tornar a donar un cop a sobre de la taula al Govern del PP i a tots aquells que donen suport a la LOMQE i les seues revàlides. Volem revertir i que es revertisquen totes les retallades que hi ha hagut en educació", ha exposat Aguilar.

La coordinadora ha subratllat la necessitat d'"eliminar les revàlides" i ha assenyalat que es tracta d'"una cosa completament retrògrad". De la mateixa manera, ha reclamat "la retirada d'una llei com la LOMQE, una llei que classista que pretén dividir als fills de la classe treballadora i als fills de famílies amb molts més recursos que van a poder accedir a una universitat privada i a una educació moltíssim millor que s'està tenint per la LOMQE i totes les retallades".

MÉS MOBILITZACIONS

"El que pretenem també amb esta vaga és donar un cop a sobre de la taula que servisca de pont per a continuar amb les mobilitzacions després de desembre. Anem a continuar amb les mobilitzacions si a partir de demà no es comença a paralitzar i derogar completament la vaga i les seues revàlides", ha manifestat Isabel Aguilar.

La representant del Sindicat d'Estudiants ha precisat que a la vaga i la manifestació d'este dimecres s'ha cridat "als estudiants d'institut, Formació Professional, Secundària i Batxillerat perquè els afecta directament el tema de la LOMQE i les revàlides". Alhora, ha apuntat que també s'ha invitat a participar en estes protestes a "la gent de la universitat", perquè "se solidaritze amb esta lluita, amb els seus companys en els centres d'estudi".

Aguilar, com també han fet els estudiants durant la marxa amb les consignes que han pronunciat, ha criticat els "moltes retallades i atacs" que hi ha hagut durant els últims anys "en l'educació pública i a la universitat", així com "els 32.000 professors acomiadats", per als que ha demanat la readmissió. En la marxa han participat també representants del col·lectiu de netejadores d'instituts dependents de la Conselleria d'Educació comiats o afectades per reducció d'hores.

CONSIGNES

En la manifestació s'han vist darrere de la pancarta principal altres de menor mida amb lemes com 'Escoles al carrer' o 'Estudiants de tots els instituts uniu-vos', a més de cartells amb frases com 'El meu futur no es ven' o 'El pitjor enemic d'un govern corrupte és un poble culte'.

Alhora, al llarg de la protesta s'han escoltat consignes com 'Que visca la lluita de la classe obrera', 'De nord a sud, d'est a oest, la lluita seguix coste el que coste', 'El poble unit, mai serà vençut', 'Volem treballar després d'estudiar', 'Rajoy, t'estime, t'adore tinc la teua foto a l'inodor', 'Si no hi ha educació, hi haurà revolució', 'El problema és el sistema', 'PSOE, PP la mateixa merda és' o 'PP i Ciutadans són cosins germans'.

D'altra banda, durant la marxa s'han escoltat frases de suport a altres col·lectius com els treballadors o els refugiats amb consignes com 'Treball temporal per a la Casa Real', 'Refugiats benvinguts' o 'Cap ésser humà és il·legal'. També s'ha demanat que el pressupost militar es destine a crear escoles i hospitals i s'ha defensat la sanitat pública.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento