Comunitat Valenciana

El fotògraf valencià Francisco Llop guanya la I Beca Fragments de la Unió de Periodistes

  • El projecte guanyador, titulat 'El riu invisible', pretén "ser un tribut al riu Túria, a les històries ancorades en les seues riberes i a la memòria".
  • La iniciativa, patrocinada per DKV Seguros i amb la col·laboració del MuVIM i la Diputació de València, compta amb 13.000 euros de pressupost.
  • La presentació de l'assaig final serà el 18 de novembre de 2017 i està prevista també l'edició d'un catàleg relacionat amb el tema d'investigació.
Francisco Llop, ‘El riu invisible’
Francisco Llop, ‘El riu invisible’
FRANCISCO LLOP
Francisco Llop, ‘El riu invisible’

La Unió de Periodistes Valencians ha atorgat al fotògraf valencià Francisco Llop la primera Beca Fragments, amb el compromís i la col·laboració de DKV, per a produir un assaig visual sobre la història contemporània de la Comunitat Valenciana.

El jurat -compost per l'historiador de fotografia i especialista en fotollibres Horacio Hernández; el fotògraf i professor de fotografia Ricardo Cases i el periodista gràfic i membre de la Comissió executiva de la Unió de Periodistes Valencians Biel Aliño- ha escollit, entre 36 propostes, el projecte de Llop, titulat 'El riu invisible', que pretén "ser un tribut al riu Túria, a les històries ancorades en les seues riberes i a la memòria".

Segons explica l'autor en la seua proposta, "València, la capital del Túria, no té riu. Les seues aigües li han sigut arrabassades a l'any 1973 amb la inauguració del Pla Sud promogut pel govern dels pantans". Llop, que s'ha dedicat a fotografiar el parc fluvial durant els últims quatre anys, vol amb aquest projecte "rescatar i donar visibilitat al riu" i reflexionar sobre la memòria, ja que, en paraules de l'autor, "sembla que quan la ciutat es va quedar sense riu, este haguera desaparegut de la memòria col·lectiva".

"Hi ha una vida al voltant del riu que molta gent de València desconeix", afirma el fotògraf, qui explica que "no hi ha cap treball fotogràfic d'autor sobre el Túria, que aborde el riu des del punt de vista documental i de l'experiència".

L'autor disposarà d'un any per fer el seu projecte, amb un pressupost de 6.000 euros per a la producció i de 7.000 euros per a l'exposició. La presentació de l'assaig final serà el 18 de novembre de 2017. El projecte preveu una exposició fotogràfica i l'edició d'un catàleg i tindrà la col·laboració d'un expert en hidrologia del Pla Sud i d'un consultor ambiental especialista en antropologia i paisatgística local, detalla la Unió de Periodistes en un comunicat.

Currículum

Francisco Llop (Paterna, 1967) és màster en Fotografia, Art i Tècnica per la Universitat Politècnica de València (UPV) i ha exposat les seues obres en sales de tot Espanya. A la ciutat de València ha realitzat diverses exposicions individuals, entre les quals destaquen, 'Habitario' Galeria Railowsky (2012), 'Terrari' Galeria Cuatro (2007) i 'Paràboles de l'objecte' Galeria Ciclorama (2006), entre d'altres.

La seua obra forma part de diverses col·leccions públiques i privades: Fundació Rafael Botí, Comunitat de Madrid, Ministeri de Medi Ambient, Fundació Bancaixa o el Projecte Generacions de Caja Madrid, són algunes d'elles.

Fragments, amb el compromís i patrocini de DKV Seguros i la col·laboració del MuVIM i de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha donat un salt qualitatiu i s'ha convertit en un projecte cultural compost per la beca de producció, un projecte expositiu, un projecte editorial i un programa d'activitats que reflexionaran sobre el periodisme gràfic. L'exposició s'inaugurarà divendres que ve 18 de novembre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento