Comunitat Valenciana

La Generalitat demana a la CE la suspensió cautelar del pagament de la multa del València CF

  • El club ha de pagar una multa de 23,3 milions d'euros per una ajuda concedida il·legalment per l'anterior executiu autonòmic.
  • Es tracta d'un tràmit que havien de demanar per escrit i ara estan esperant la resposta de la Comissió Europea.
  • La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, assenyala que esperen que l'impacte per al club siga el menor possible.
Mestalla Valencia zona ampliación discapacitados
Mestalla Valencia zona ampliación discapacitados
LAZARO DELA PENYA
Mestalla Valencia zona ampliación discapacitados

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha explicat que la Generalitat va traslladar dijous a la Comissió Europea (CE) la petició de la suspensió cautelar del pagament de la multa del València CF fins que existisca una resolució definitiva.

Així ho ha explicat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per la multa de la Comissió Europea de 23,3 milions que el València ha de pagar el 6 de novembre com a data límit, per les ajudes il·legals que l'antic Executiu autonòmic va concedir al club del València CF, de la mateixa manera que als de l'Hèrcules i l'Elx.

Mónica Oltra ha destacat que la CE ha sol·licitat al Consell que la petició de la suspensió cautelar de pagament la plantege per escrit i "ens contestaran sobre aquest assumpte". "Anem a esperar a la resolució definitiva de la Comissió i llavors decidirem", ha manifestat la també consellera, qui ha destacat que "fins que no hi haja un pronunciament no anem a especular sobre què passarà".

Segons Oltra, el que proposa la Generalitat és que "s'espere a la resolució definitiva de la Comissió Europea" i, després, "ja es prendran les decisions". "Per descomptat, anem a intentar que l'impacte siga el menor possible per al club", ha manifestat, i ha indicat que "estem en col·laboració tant amb el club com l'Advocacia de la Generalitat, que ha acompanyat aquest procés".

En qualsevol cas, ha ressaltat que la Generalitat "el que ha de tutelar són els interessos i els drets de tots els valencians". "Esperem que en aquest procés puguem reduir l'impacte de la multa del València, que és una empresa important en el nostre territori, però òbviament, una vegada acabat tot aquest procés en el qual estem fent esforços, hem de tutelar l'interès general de tots els valencians".

"Bona relació" amb la CE

Mónica Oltra també ha posat èmfasi que actualment "hi ha una bona relació amb la Comissió Europea". Ha criticat que l'anterior Consell del PP "va deixar podrir en els calaixos" aquest tema i "no va atendre a les peticions de documentació" de la CE, el que "bonic no és". "A ningú li agrada que l'ignoren", ha assenyalat i, per aquesta raó, "la Comissió Europea no se situa amigablement quan no contestes".

Tot i això, ha valorat que han "recuperat relacions" i estan intentant "millorar la imatge de la Comunitat Valenciana davant d'una institució europea". Tot i això, ha ressaltat que "hauran de passar molts anys per a desfer la imatge de ruïna, dolents gestors i corruptes que els antics gestors han traslladat de la nostra comunitat".

Preguntada per aquesta "imatge dolenta", ha assenyalat que "la quantitat d'investigacions que han obert diferents institucions de la Unió Europea per decisions polítiques o gestió dels diners de fons europeus que s'ha fet a la Comunitat Valenciana són innombrables".

Per tant, "la imatge que s'ha projectat és la imatge de dolents gestors, de corrupció, d'indolència, d'un 'menifotisme' en la falta de diners públics. És com vox populi, no només en institucions europees, també en delegacions d'altres comunitats", ha lamentat Oltra.

"Tenim fama d'anar en Ferrari per ací"

"Tenim fama de no saber gestionar els diners, de malgastadors i d'anar en Ferrari per ací, i aquestes coses costa desmuntar-les", ha destacat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento