Comunitat Valenciana

Puig: La posició del PSOE "no pot estar vinculada a cap altre partit doncs ha de tindre el seu propi projecte polític"

  • El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat este dilluns que la posició del PSOE "no pot estar vinculada a cap altre partit, doncs ha de tindre el seu propi projecte polític i, a partir d'ací, cal tindre una relació el més normalitzada amb tots els grups polítics i, sobretot, amb aquells amb els quals podem compartir en un moment determinat alguna acció positiva per a la ciutadania".
Ximo Puig
Ximo Puig
EUROPA PRESS
Ximo Puig

El secretari general del PSPV s'ha pronunciat en estos termes, en declaracions als mitjans, durant una visita institucional a l'Ajuntament de Todolella (Castelló) en ser preguntat per com creu que hauria de ser la relació del PSOE amb Podem després que l'exlíder socialista Pedro Sánchez es mostrara conciliador amb la formació 'morada' en la seua entrevista d'este diumenge en 'Salvados' en La Sexta.

"La nostra posició és d'autonomia de projecte i de capacitat de generar un projecte majoritari per a Espanya", ha afegit Puig, qui ha eludit pronunciar-se sobre si és partidari d'alguna mesura disciplinària als diputats socialistes que van votar en contra de la investidura de Mariano Rajoy, doncs "això és una qüestió que ha de tractar la gestora".

Alhora, davant de la possibilitat que Sánchez es postule per a presentar-se a unes noves primàries del partit, ha mostrat el seu "màxim respecte" cap a qualsevol persona, i ha indicat que "si ell pensa que pot aportar, haurà d'explicar-ho i debatre" i els militants "decidiran".

"Si ell pensa que pot aportar, haurà d'explicar-ho i debatre i el que és evident és que en este partit, que és democràtic, votaran i decidiran els militants. Jo crec que deu sempre prevaler l'interès general", ha dit.

"RECOSIR" EL PARTIT

Puig ha advocat per intentar "recosir" el partit i les "diferències" que hi ha hagut en este moment i per un "procés profund de discussió respecte al projecte polític i, a partir d'ací, que cadascun done la seua opinió, però pensant a l'interès general més que a l'interès particular de ningú".

"El PSOE és molt important per a la governabilitat d'Espanya i crec que, més enllà de qualsevol altra circumstància, el fet important és que el nou govern comenci a governar i comencen a canviar les polítiques que ens han portat a una situació molt negativa", ha manifestat.

Puig ha indicat que no va poder vore l'entrevista a Sánchez però considera que "la llibertat d'expressió és un valor fonamental i sempre he pensat que cadascun té dret a dir el que vullga". "Té dret tot el món a parlar i, fins i tot, a callar", ha insistit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento