Comunitat Valenciana

Un home accepta tres anys de presó després d'apunyalar un altre per un deute de 10 euros a Alcoi

  • L'Audiència d'Alacant ha condemnat a tres anys de presó un home que va apunyalar un altre en Alcoi per un deute de deu euros. La sentència dictada per la secció tercera condemna l'agressor per un delicte de lesions consumades amb instrument perillós i l'imposa, a més, la prohibició d'acostar-se menys de 300 metres de la víctima o a mantindre cap tipus de contacte per un termini de cinc anys. L'agressor s'ha declarat autor dels fets i ha acceptat la condemna.

La sentència és ferma en haver sigut dictada "in voce" i en manifestar les parts que no la recorreran. La causa va començar per un delicte d'homicidi en grau de temptativa, tot i que a la sessió de juí oral, el fiscal va modificar les seues conclusions provisionals i va considerar els fets com a delicte de lesions consumades amb instrument perillós.

Esta qualificació ha sigut acceptada per l'acusació particular i l'acusat s'ha confessat autor del delicte pel que no ha sigut "necessària la continuació del juí".

La sentència, del passat 20 de setembre, imposa una indemnització a favor de la víctima de 21.840 euros i a favor de l'Hospital la Fe de València, on va ser ingressat, de 8.315 euros.

Els fets es van produir el desembre de 2011 quan el condemnat va reclamar un deute de 10 euros a la víctima, qui li va indicar que "ja se la pagaria". Davant de la insistència en la reclamació i la negativa al pagament, l'agressor va propinar un fort cop de cap a la víctima que va respondre amb un cop de puny i se'n va anar.

Tot i això, el condemnat va seguir la víctima i es van embrancar en una baralla que ha acabat amb l'agressor atacant amb una navalla de xicotetes dimensions a la víctima, a la qual va provocar dos talls: un en la barbeta, quan intentava tallar-li al coll; i un segon "fort" cort en el braç, quan la víctima es va protegir de rebre una punxada en el pit.

L'agressor va rentar la navalla i la va amagar en la bústia d'un habitatge que pensava arrendar i va ser detingut a casa de la seua mare. La víctima va patir una lesió en el braç esquerre amb afectació nerviosa, arterial i venosa que va requerir 273 dies de curació i tres dies d'ingrés hospitalari. Presenta una cicatriu de 18 centímetres a la cara interna amb una amplada d'un.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento