Comunitat Valenciana

Intervingudes 3 tones d'haixix després de caure un grup que distribuïa a Europa i feia escala en la Comunitat Valenciana

  • MADRID/VALÈNCIA, 27 (EUROPA PRESS)
Operación de droga intervenida
Operación de droga intervenida
POLICÍA
Operación de droga intervenida

Agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil han intervingut més de tres tones d'haixix i desarticulat un grup de narcos que distribuïa droga a Europa utilitzant com a magatzems cases unifamiliars ubicades a la Costa del Sol i el Camp de Gibraltar, des d'on es transportava la droga oculta en dobles fons de camions de gran tonatge i furgonetes.

L'operació s'ha saldat amb 24 persones detingudes que s'havien especialitzat en la introducció d'estupefaents per via marítima des del Marroc al centre europeus i Itàlia, fent escala en localitats d'Andalusia i de la Comunitat Valenciana. L'organització estava composta per espanyols, marroquins i italians que, a més, també distribuïen a Espanya.

A més s'han intervingut onze vehicles, 3.300 euros en efectiu i divers material de comunicació utilitzat per fer els trasllats de la droga. Als arrestats se'ls imputa un delicte contra la salut pública, pertinença a organització criminal, falsificació de plaques de matrícules i delicte contra la seguretat del trànsit.

La investigació va començar el mes de març passat després de la confiscació de 1.368 quilograms d'haixix, en diversos partides, en platges de les províncies de Màlaga i Cadis on també es va detindre a diverses persones.

La xarxa criminal traslladava grans partides d'haixix des del Marroc a Espanya a través de partides en platges en les costes de Huelva, Cadis i Màlaga. Després era ocultada en cases unifamiliars, conegudes com a "guarderies", per a preparar-la després per al seu transport en partides en 400 o 500 quilograms d'haixix fins a països europeus.

MESURES DE CONTRAVIGILÀNCIA

El grup utilitzava mesures de seguretat per al transport i evitar l'acció policial, com l'ús de cotxes llançadora, realització de contravigilàncies, sobretot en els moments de càrrega de la mercaderia i maniobres de conducció. Alhora, la xarxa es valia d'empreses legals de transports que realitzaven rutes de transports de mercaderia convencional des d'Espanya fins a països de centre Europa i Itàlia per a traslladar la droga, aconseguint així fer més difícil la detecció de la substància il·legal.

Els investigadors han realitzat diverses fases d'explotació. Així, per exemple, el passat dia 11 de juliol els agents van interceptar una furgoneta que transportava 500 quilograms en l'A-7 a l'altura de Marbella i el destí dels quals era la costa llevantina, detenint el conductor de la furgoneta i del vehicle que realitzava les tasques de llançadora.

En una altra ocasió, els agents es van traslladar a la població de Vinaròs (Castelló) per a interceptar un camió cisterna on van trobar al seu interior, ocult en un dels seus quatre compartiments de líquids, 700 quilograms d'haixix, per la qual cosa es va procedir a la detenció del conductor i dels conductors dels vehicles llançadora i de contra-vigilància.

L'operació s'ha portat a terme per agents del GRECO Costa del Sol de la Brigada Central de Crim Organitzat, de la Comissaria General de policia Judicial, la Brigada Local de Seguretat Ciutadana de la Comissaria Local de Marbella, en col·laboració de la Companyia de la Guàrdia Civil de Marbella, la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de Huelva i les Comandàncies de la Guàrdia Civil de Màlaga, Algesires, Granada, València i Castelló.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento