Comunitat Valenciana

La UA organitza un cicle de cinema per a contextualitzar l'època històrica de Ramón Llull

  • La Universitat d'Alacant (UA) ha programat el cicle 'Ramón Llull i la seua època' amb el qual pretendre contextualitzar el període històric comprès entre el segle XIII i les primeres dècades del segle XIV, en les que va viure el filòsof, poeta, místic, teòleg i missioner mallorquí que enguany arriba al 700 aniversari de la seua mort.
Cartel anunciador
Cartel anunciador
UA
Cartel anunciador

En un comunicat, la institució acadèmica ha explicat que està organitzat per Israel Gil i Juan Antonio Barrio i que es tracta d'un cicle de cinema en versió original amb cinc pel·lícules, que arranca este dilluns.

El cicle comença a les 19.00 hores a la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, al carrer San Fernando 40, amb el tema 'L'Edat Mitjana espiritual' i la projecció de la pel·lícula de Roberto Rosellini 'Francisco joglar de Déu'.

El director de la seu, Jorge Olcina, inaugurarà el Cicle, acompanyat d'un dels seus coordinadors, Israel Gil, qui oferirà una presentació inicial del tema. Cada pel·lícula serà presentada per un especialista en cinema, i a l'acabar cada projecció, es farà un debat.

Les següents projeccions tindran lloc els dilluns 17, 24 i 31 d'octubre i el 7 de novembre i abordaran 'L'Edat mitja alternativa' amb la pel·lícula Eduardo II del director Derek Jarman (el 17 d'octubre) 'La violencia contra las mujeres en la Edad Media' i la projecció de 'El manantial de la doncella' d'Ingmar Bergman, el 24 d'octubre.

'L'Edat Mitjana inquisitorial' amb el film 'El nombre de la Rosa' de Jean-Jacques Annaud serà el 31 d'octubre; i 'L'Edat Mitjana irreverent' de la mà de 'La armada Brancaleone' de Mario Monicelli, el 7 de novembre. L'entrada és lliure fins a completar la capacitat de la sala.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento