Comunitat Valenciana

Exdiputats provincials neguen 'zombis' al seu càrrec i justifiquen els treballs dels seus assessors en Imelsa

  • VALÈNCIA, 7 (EUROPA PRESS)

Exdiputats de la Diputació de València han negat davant del jutge que instruïx el cas Imelsa haver tingut 'zombis' al seu càrrec, de manera que han justificat els treballs dels assessors que depenien d'ells en l'empresa pública Imelsa, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores del procediment.

Així s'han defensat els exdiputats provincials Rafael Rubio i Raúl Pardos (PSPV) i Salvador Enguix (PP) al jutjat d'Instrucció número 18 de València, on este divendres estaven citats a declarar com a investigats en la peça dels 'zombis' del cas Imelsa, en què s'investiga la contractació de persones que no haurien anat a treballar i el pagament d'indemnitzacions irregulars en el si de Imelsa.

Els exdiputats han justificat els treballs dels seus assessors i han negat haver comès cap tipus d'irregularitat. En concret, Rafael Rubio, actual assessor del PSPV a l'Ajuntament de València i coordinador d'Urbanisme en esta Regidoria, ha explicat, en una compareixença que s'ha prolongat uns 15 minuts, que els seus assessors "desenvolupaven les tasques per les quals van ser contractats", pel que ha negat l'existència de cap 'zombi' en el que a ell li concernix.

En total, ha dit que tenia a dos assessors adscrits al seu càrrec, que van treballar amb ell i a la seu del PSPV a la corporació provincial. Els primers es van nomenar el gener del 2008 i se'ls va fer un contracte per obra vinculat que ell mantinguera el lloc de conseller en Imelsa. Estes persones -ha indicat al jutge- feien servicis tècnics d'assessorament. "Si jo me n'anava o cessava abans, ells també se n'anaven. Si no, quan acabara el meu mandat, ells cessaven immediatament", ha afirmat.

El setembre del 2010 -ha prosseguit- s'ha aprovat una llei estatal per la qual es modificava la contractació al mercat laboral i preveia que si una persona estava contractada per obra i portava més de tres anys en la mateixa empresa, se li havia d'efectuar un lloc fix.

Esta situació, ha dit, "generava un conflicte" amb els assessors que tenia al seu càrrec, de manera que com el 15 de gener de 2011 estes dues persones complien tres anys desenvolupant els seus treballs en Imelsa, van cessar i Rubio va demanar altres dos assessors fins que el juny acabés la legislatura.

"Com hi havia dotació econòmica", ha afegit, li van permetre que comptés amb dos assessors més, als quals se'ls va contractar l'1 de març. Estes persones van desenvolupar les seues funcions quatre mesos, fins al 30 de juny de 2011, quan va acabar la legislatura, ha exposat. I "van desenvolupar la tasca per a la que han estat contractes", ha reiterat.

Per este motiu, Rubio ha assenyalat que està "tranquil": "Estava tranquil abans i ara també, després de declarar davant del jutge, però em cabregen certes coses, perquè la condemna mediàtica sempre la tens. Això va en els inconvenients", ha lamentat.

Preguntat per si de cas pensa dimitir del seu càrrec actual a l'Ajuntament, Rubio ha indicat que té un nomenament de designació, que el va nomenar una Junta de Govern, de manera que no es tracta d'un lloc electe. En qualsevol cas, ha assenyalat que es manté: "Si algú diu que he d'anar-me'n... Però bo, jo no estic investigat per cap delicte econòmic ni per haver-me emportat un cèntim". "Jo no estic en cap cosa de portar-me diners. Si em diuen el contrari, faré el que haja de fer, però jo mantinc la meua defensa", ha repetit.

A LA DIPUTACIÓ

D'altra banda, tècnics de la Intervenció General de l'Estat, que actuen com a perits judicials en el cas, porten instal·lats des de meitat de setembre en una sala de juntes de Divalterra per tindre accés a la documentació amb la qual elaborar un informe econòmic sobre els moviments efectuats en els anys investigats per presumpte frau dins de la causa d'Imelsa, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores de l'actuació.

Els tècnics estan avaluant tot tipus de documentació, entre les ajudes per a camps de gespa o qualsevol tipus de subvenció de Divalterra -antiga Imelsa-, generalment fons europeus de tallers de feina, han concretat.

La Diputació va decidir cedir esta sala de juntes als tècnics per a facilitar-los el treball, dins del seu plantejament de col·laborar "al màxim" amb la investigació judicial, han assenyalat des de la corporació provincial. "Així hi ha una relació més quotidiana, més fluida i operativa", han insistit.

Així, "guanyen" les dues parts, han assenyalat. Els tècnics, perquè tenen un millor accés a tota la documentació, i també la corporació provincial, perquè d'una altra manera sol treballaria per a facilitar tota la informació que se'ls sol·licitara.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento