Comunitat Valenciana

La Guàrdia Civil determina que els incendis de Benitatxell-Xàbia i Bolulla (Alacant) "no van ser premeditats"

  • El Servici de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil d'Alacant ha determinat que els incendis d'este estiu en Benitatxell-Xàbia i Bolulla van tindre un origen humà, tot i que "no premeditat".
Imagen aérea de la zona arrasada en los términos de Jávea y Benitatxell
Imagen aérea de la zona arrasada en los términos de Jávea y Benitatxell
GVA
Imagen aérea de la zona arrasada en los términos de Jávea y Benitatxell

Segons ha informat la Comandància provincial en un comunicat, el Seprona ha acabat els seus informes dels quals es deriva que l'incendi que va afectar els municipis de Benitatxell i Xàbia va ser provocat per causes "humanes no premeditades, compatibles amb la ignició per brasa de cigarreta o burilla, de les moltes llançades al peu del mirador de Benitatxell".

D'esta manera, assenyala que el brasa va desenvolupar un primer focus de flames, apareixent un segon focus, allunyat del primer, que estima causat per "una cendra de l'anterior".

A més, han conclòs que "tot el focus" que es va produir durant l'incendi són de caràcter "secundari" provocat per les cendres, a excepció del focus del Saladar en Xàbia, que ha determinat que "no és forestal i és independent de l'anterior".

Respecte al foc de Bolulla, el Seprona assenyala que es va produir també per causes humanes "no premeditades" als voltants d'un xalet enclavat en terreny forestal.

El Seprona ha destacat que ha pogut tindre la cooperació dels agents mediambientals del Grup d'Incendis Forestals de la Generalitat Valenciana en la investigació de les causes que els van provocar i continua la investigació amb la finalitat d'identificar els presumptes autors dels incendis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento