Comunitat Valenciana

La Comissió 9 d'Octubre oferirà una marxa en positiu per a construir la Comunitat Valenciana després del "desgovern"

  • VALÈNCIA, 5 (EUROPA PRESS)
Representantes de la Comissió 9 d'Octubre en la presentación de la manifestación
Representantes de la Comissió 9 d'Octubre en la presentación de la manifestación
EUROPA PRESS
Representantes de la Comissió 9 d'Octubre en la presentación de la manifestación

La Comissió 9 d'Octubre transmetrà en la seua manifestació del Dia de la Comunitat Valenciana, que se celebra diumenge que ve, una "visió en positiu", des del "diàleg, el consens i la unitat" de tots els seus integrants, per a "construir" esta autonomia després de "vint anys de desgovern" i de gestió "de la dreta en contra de la majoria dels valencians". Alhora, plasmarà la necessitat de tindre "un finançament just" que aporte els recursos necessaris.

Així ho ha explicat este dimecres el secretari d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i portaveu de la comissió, Toni Gisbert, en la roda de premsa oferida per a presentar la manifestació del 9 d'Octubre que celebrarà a València a les 18.00 hores baix el lema 'Un país per fer, un país per a construir'. Gisbert ha estat acompanyat per representants de totes les associacions, sindicats i partits polítics que al costat d'ACPV integren esta plataforma.

La Comissió 9 d'Octubre la componen també l'Associació Cívica Tirant lo Blanc, Bloc d'Estudiants Agermanats (BEA), Ca Revolta, la Federació d'Escola Valenciana, la Societat Coral El Micalet, la Plataforma pel Dret a Decidir, CCOO-PV, Intersindical Valenciana, UGT-PV, Compromís, Els Verds del País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià, EUPV, PSPV-PSOE i Podem.

Toni Gisbert ha indicat, en al·lusió a la gestió del PP, que després d'"anys patint autoritarisme, falta de democràcia, malbaratament dels diners públics, corrupció i maltractament a la llengua" valenciana els membres de la Comissió 9 d'Octubre pretenen "parlar ja en positiu" per a "reconstruir" la Comunitat, "llançar a la societat valenciana missatges en positiu" i "superar l'etapa de desgovern".

El secretari d'ACPV ha considerat que la Comissió 9 d'Octubre és en esta ocasió una plataforma "més unitària que mai" tot i estar formada per "entitats diferents". En este sentit, ha ressaltat la seua "capacitat de diàleg i de treball conjunt" amb la finalitat de defensar el "missatge en positiu" que pretenen oferir a favor de la Comunitat.

Gisbert ha precisat que les reivindicacions de la comissió "no s'esgoten en la manifestació del 9 d'Octubre" perquè "se seguirà treballant" per elles. En el manifest que es llegirà en la marxa de diumenge que ve, com ha avançat el seu portaveu, esta plataforma expressarà el seu defensa "de l'estat del benestar" i la seua aposta per "revertir les retallades" i "crear treball de qualitat", a favor de "les persones" i "la recuperació dels drets socials".

Alhora, expressarà el seu defensa del "Dret Civil Foral Valencià" i exigirà, en la seua "aposta per l'autogovern", "la retirada dels recursos i les sentències d'inconstitucionalitat de les lleis recorregudes pel Tribunal Constitucional" i la derogació de "les de recentralització de l'Estat, així com les contràries als drets i llibertats".

D'altra banda, la Comissió 9 d'Octubre exposarà la necessitat de "modernitzar el model agrari" de la Comunitat Valenciana i donar suport "als sindicats professionals del camp", a més de reclamar "infraestructures" per a este territori. Sobre esta qüestió, mostrarà la seua aposta per "un sistema ferroviari, portuari i aeroportuari valencià" i demandarà el Corredor Mediterrani, necessari per "als treballadors, les treballadores i les empreses valencianes".

Toni Gisbert ha avançat que la comissió demanarà també a través del manifest del 9 d'Octubre una reindustrialització de la Comunitat "basada a la societat del coneixement", la vertebració del territori i la comarcalització d'esta autonomia. Alhora, exposarà la seua defensa de les "polítiques d'igualtat real que garantisquen els drets de les dones i eradiquen la violència" cap a elles.

"IGUALTAT LINGÜÍSTICA"

D'altra banda, en la seua manifestació, la comissió reclamarà "la plena igualtat lingüística en tots els àmbits" de la societat valenciana, perquè es puguen utilitzar les dues llengües oficials de la Comunitat, el valencià i el castellà, "en les mateixes condicions". A més, subratllarà la seua aposta per un ensenyament "pública, de qualitat i en valencià".

Amb el manifest es demanarà també "uns mitjans de comunicació públics de qualitat, plurals i independents en valencià que respecten els drets laborals dels treballadors de RTVV", així com "un espai comunicatiu comú" entre els mitjans públics valencians, TV3 i Catalunya Ràdio.

"FINANÇAMENT PER A COBRIR LES NECESSITATS"

La marxa de la Comissió 9 d'Octubre d'enguany servirà també per a exigir, com han assenyalat els seus portaveus i recull el seu manifest, "un finançament just" per a la Comunitat que "permeta cobrir les necessitats" d'esta autonomia i dels seus habitants. Esta reivindicació es vorà reforçada a través de les mocions que la plataforma ha elaborat per a debatre en els ajuntaments en els quals tenen representació els partits polítics que formen part d'ella.

Per mitjà d'esta moció se sol·licitarà "una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic" que permeta a la Comunitat "disposar dels recursos que genera per a poder gaudir de servicis públics de qualitat" i "exercir les competències pròpies". Alhora, reclamarà "el reconeixement dels dèficits de finançament acumulats, la previsió per part de l'Estat d'unes inversions en infraestructures" i "la reestructuració del deute públic generat per la falta de finançament de l'Estat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento