Comunitat Valenciana

El preu de l'habitatge de la Comunitat Valenciana puja un 1,1% a la primera meitat de l'any

  • El preu mitjà de l'habitatge a la Comunitat Valenciana ha augmentat un 1,1% a la primera meitat de l'any, en comparació al mateix període de l'any passat. La Comunitat Valenciana ha experimentat la quarta la pujada més forta, només superada per Catalunya, Madrid i Balears.
Piso, casa, construcción, compra, venta, alquiler, hipoteca, hipotecas
Piso, casa, construcción, compra, venta, alquiler, hipoteca, hipotecas
Europa Press
Piso, casa, construcción, compra, venta, alquiler, hipoteca, hipotecas

A tot Espanya, el preu mitjà de l'habitatge nou i usat a Espanya es va situar en 1.447 euros per metre quadrat a la primera meitat de l'any, fet que suposa un augment de l'1% en comparació al mateix període de l'any passat, tot i que la recuperació dels preus es produïx a dues velocitats.

Així es desprèn de l'Informe de Tendències del Sector Immobiliari' elaborat per ST Societat de Taxació, que confirma el repunt del preu de l'habitatge per segon semestre consecutiu i mostra les quatre comunitats autònomes que concentren el 49% de les operacions de compravenda registren les majors pujades de preus. Este patró es repetix a les províncies i capitals on més creixen les transaccions.

El preu mig més elevat es registra a la província de Guipúscoa (2.313 euros per metre quadrat), seguida de Barcelona amb (2.114 euros), mentre que els més baixos es donen a Badajoz (825 euros) i

Ciudad Real (833 euros).

El director general de ST Societat de Taxació, Juan Fernández-Aceytuno, explica que el comportament dels preus no ha estat homogeni en tot l'àmbit territorial, sinó que es produïx a "dues velocitats" en existir una forta relació entre les transaccions realitzades i la variació de preus.

Per comunitats autònomes, Catalunya, la Comunitat Valenciana, Madrid i Balears experimenten les majors pujades del preu de l'habitatge i alhora concentren el major volum d'operacions de compravenda.

Balears registra la la pujada més forta de preu, un 2,8%; seguida de prop per Madrid, amb un 2,7%, i Catalunya, amb un 2,6%. Com més distància se situa la Comunitat Valenciana, amb una pujada de preu de l'1,1%. Estes quatre comunitats han registrat a l'últim any el gruixut de les transaccions immobiliàries del territori nacional, el 48,9% de les operacions compravenda.

Per contra, Astúries, Aragó, Castella i Lleó i el País Basc registren caigudes en el preu de l'habitatge nou i usada. El preu baixa a Astúries un -1,6%, i a la resta de comunitats -1,2%.

Per províncies, Barcelona (+2,9%), Màlaga (+2,9%) i Balears(+2,8%), Madrid (+2,7%) i Alacant (+2,3%) registren les majors pujades. Estes províncies concentren un 43,3% del total de les transaccions realitzades, el que podria explicar la pujada de preus.

Estes dades contrasten amb les províncies que van experimentar un major descens, com és el cas de Pontevedra (-3%), Segòvia (-2,9%) i Burgos (-2,5%).

Del seu costat, les grans capitals de província continuen actuant com locomotores de la recuperació. Destaquen les pujades del preu de l'habitatge a Barcelona (+5,4%), Madrid i Palma de Mallorca (+3,5 en els dos casos), mentre que a Alacant l'alça és del 2,2%, a Sevilla un 1,9% i a Màlaga del 0,9%. Estes capitals han concentrat el 51,5% de les transaccions realitzades en el total de capitals del nostre país durant el primer semestre de 2016.

LA CONFIANÇA EN L'EVOLUCIÓ DEL SECTOR SEGUIX A L'ALÇA

L'Informe de Tendències del Sector Immobiliari inclou a més l'actualització dels índexs trimestrals que elabora ST Societat de Taxació per a analitzar la confiança del sector, l'esforç econòmic del ciutadà mitjà i l'accessibilitat a l'habitatge.

Així, l'Índex de Confiança Immobiliària de ST Societat de Taxació ha mantingut la seua tendència a l'alça, registrant una pujada de 0,4 punts en el tercer trimestre de 2016, fins a col·locar-se en 53,8 punts. L'índex continua per damunt de la posició neutral, que serien 50 punts.

Este índex es construïx a partir de l'opinió de més de 700 professionals sobre aspectes econòmic-immobiliaris de les zones on desenvolupen la seua activitat professional.

7,5 ANYS DE SOU PER A COMPRAR UN HABITATGE

Alhora, l'Índex d'Esforç Immobiliari de ST Societat de Taxació, que definix el nombre d'anys de sou íntegre que un ciutadà mitjà necessita destinar per a la compra d'un habitatge de tipus mitjà, es manté gairebé invariable respecte al trimestre anterior, tot i que baixa lleument de 7,6 a 7,5 anys de sou per a l'adquisició d'un habitatge de tipus mitjà.

D'altra banda, a diferència de l'anterior trimestre, la mitjana nacional de l'índex d'accessibilitat baixa de 103 punts a 102 en el trimestre actual. Tot i això, la mitjana estatal se seguix mantenint per tercer trimestre consecutiu per damunt del nivell salarial mínim necessari per a l'adquisició d'un habitatge de tipus mitjà.

Balears, Madrid, Cantàbria, Catalunya i el País Basc continuen registrant nivells salarials insuficients per a l'adquisició d'un habitatge de tipus mitjà, fins i tot i va arribar a agreujar la seua situació en comparació del trimestre anterior, segons l'informe de Societat de Taxació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento