Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València reforça l'ensenyament del valencià per al personal municipal a través del voluntariat

  • L'Ajuntament de València ha decidit reforçar l'ensenyament del valencià per al personal municipal a través del voluntariat, segons ha informat este dimecres el consistori en un comunicat. Així, esta administració local disposarà per primera vegada de voluntariat per a ensenyar valencià als seus treballadors, com preveu una de les activitats complementàries del Pla de Formació Contínua d'esta institució.
Imagen de la campaña para fomentar el voluntariado por el valenciano
Imagen de la campaña para fomentar el voluntariado por el valenciano
AYUNTAMIENTO DE VALENCIA
Imagen de la campaña para fomentar el voluntariado por el valenciano

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha indicat que este és "un projecte de participació lingüística que té com a finalitat posar en contacte persones voluntàries que són valencianoparlants amb altres persones que vullguen aprendre valencià o perfeccionar el nivell que ja tenen".

"Considerem fonamental la formació dels treballadors i les empleades de l'Ajuntament com a pas previ a un millor servici a la ciutadania, que té el dret a ser atesa en les nostres dues llengües", ha afegit l'edil.

Els treballadors i les treballadores del consistori valencianoparlants amb certificació dels graus Mitjà o Superior de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià o equivalents que vullguen participar en esta activitat com a voluntariat, així com les persones que vullguen aprendre valencià es poden inscriure des d'este dimecres i fins al de la setmana que ve, 28 de setembre, en esta iniciativa.

L'activitat començarà el 10 d'octubre i s'estendrà fins al 19 de desembre. En concret, haurà dues sessions de mitja hora a la setmana al mateix centre de treball de cadascuna de les parelles que es formen, sobretot, als edificis de la Plaça de l'Ajuntament i de Tabacalera.

Esta acció formativa l'organitzen el Servici de Formació, Avaluació i Carrera i el Gabinet de Normalització Lingüística en col·laboració amb Escola Valenciana. Entre el material didàctic haurà uns quaderns que es repartiran tant a les persones voluntàries com les aprenents. A més, s'editaran 50 cartells que seran repartits pels diferents centres de treball de l'Ajuntament.

ATESOS EN LA SEUA LLENGUA

"Volem remarcar el ferm compromís del Govern de La Nau per a garantir la igualtat lingüística de la ciutadania. El veí o la veïna tenen dret a ser atesos en la seua llengua, siga valencià o castellà. Per això cal que el funcionariat conega les dues llengües oficials", ha afirmat Campillo.

El regidor ha afegit que "el voluntariat pel valencià s'emmarca en esta línia", per a "donar eines i facilitar a aquells treballadors i empleades públics l'aprenentatge de la llengua pròpia" amb la finalitat que "puguen atendre després en qualsevol de les dues llengües oficials de la ciutat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento