Comunitat Valenciana

PPCV convocarà mobilitzacions contra el decret de plurilingüisme i no descarta anar als tribunals per a impugnar-lo

  • El Partit Popular a la Comunitat Valenciana (PPCV) farà tres actes en les tres províncies per a mobilitzar alcaldes, militants i simpatitzants de la formació política contra el nou decret de plurilingüisme del Consell amb l'objectiu que "el corró de la política informativa" del Govern valencià "no faça callar la verdadera intenció d'imposar la immersió lingüística" en la Comunitat. A més, el partit no descarta acudir als tribunals "si fa falta" per a impugnar la futura norma.
Imagen de recurso de enseñanza del inglés en el colegio
Imagen de recurso de enseñanza del inglés en el colegio
EUROPA PRESS/JCCM
Imagen de recurso de enseñanza del inglés en el colegio

Així ho ha avançat la síndica del PP en les Corts Valencianes, Isabel Bonig, als mitjans de comunicació després que s'hi haja conegut l'esborrany del futur nou decret de plurilingüisme de la Comunitat Valenciana, que preveu, entre d'altres novetats, eliminar les línies lingüístiques en castellà i en valencià i substituir-les per un únic programa -anomenat Plurilingüe Dinàmic- en què els centres educatius hauran d'elegir acollir-se a un dels sis nivells determinats, que van del Bàsic 1 a l'Avançat 2 d'acord al pes del valencià i l'anglès.

Sobre esta qüestió, la síndica del PPCV, Isabel Bonig, ha mostrat la seua "indignació" amb l'esborrany d'Educació perquè, segons la seua opinió, suposa "un xantatge a les famílies". "No volem imposició d'una llengua sobre una altra perquè nosaltres creiem en la llibertat i la Comunitat tenen dues llengües oficials que s'han de donar en igualtat", ha defensat Bonig, per a qui establir la immersió lingüística en zones castellanoparlants i que se certifiquen bons nivells d'anglès si s'opta pel valencià és "una imposició".

En este sentit, ha assenyalat que este esborrany "resta oportunitats" perquè "haurà dues línies en les escoles: una de qualitat en anglès i valencià i una altra de menys qualitat en castellà i anglès". "Això no és just", ha remarcat Bonig.

D'altra banda, ha criticat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, parlara en el debat sobre l'Estat de la Comunitat d'un pacte per l'educació i, tot i això, per a la redacció d'este esborrany "no haja comptat amb els grups de l'oposició". "Estem farts i cansats que el Consell arribara al Govern i parlara de participació i no es compte amb el PP. És corró ideològic d'esquerres", ha reprovat Bonig.

"DISFRESSAR I SUAVITZAR"

En similars termes s'ha pronunciat la portaveu d'Educació del PP, Beatriz Gascó, qui ha apuntat que l'esborrany "intenta disfressar i suavitzar" la verdadera intenció del Consell que és "la immersió lingüística". "El decret no aporta res nou, sinó resta llibertats i des del punt de vista tècnic sol va a imposar el valencià si es vol ser competitiu amb l'anglès el dia de demà", ha criticat la popular.

Alhora, ha criticat que busca "jerarquitzar als centres educatius" perquè, segons la seua opinió, la norma va a incentivar al professorat "en funció del nivell de valencià que s'aconseguisca". "Això sorprèn molt perquè persones que eren totalment en contra dels rànquings", ha reprovat.

A més, Gascó ha considerat que les famílies van a perdre capacitat d'elecció i "pes" en l'educació dels seus fills perquè "a partir d'ara un mateix col·legi no podrà tindre una línia en valencià i una altra en castellà". Per esta raó, ha denunciat l'"intervencionisme" del Consell i la "pèrdua d'autonomia dels centres" ja que ha reprovat que és Educació el que decidix "en quina llengua s'ha d'estudiar, en quins centres o quin nivell". "Ens ho donen tot fet i l'autonomia dels centres brilla totalment per la seua absència", ha lamentat Gascó.

"La imposició del valencià arriba a extrems que no ens podíem imaginar i l'intervencionisme és perillós perquè porta a l'adoctrinament i hi ha qüestions en el decret que van més enllà de qüestions lingüístiques i això preocupa. I tenint en compte la trajectòria del senyor Vicent Marzà això ens preocupa", ha tancat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento