Comunitat Valenciana

Almenys 303 centres dels 315 que votaven aproven la jornada escolar contínua

  • Almenys 303 centres dels 315 en els que s'havien convocat eleccions sobre la jornada contínua han aprovat aplicar este nou horari escolar, segons les dades facilitades per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
VOTACIÓN EN UN CENTRO SOBRE LA JORNADA CONTINUA
VOTACIÓN EN UN CENTRO SOBRE LA JORNADA CONTINUA
CONSELLERIA EDUCACIÓN
VOTACIÓN EN UN CENTRO SOBRE LA JORNADA CONTINUA

L'administració disposa de les primeres dades de participació i resultats de les mares i els pares dels 315 centres educatius que ahir van realitzar les consultes per a determinar la modificació del canvi d'horari en la jornada escolar.

D'acord amb esta informació, almenys 303 escoles d'Infantil Primària han decidit, mitjançant consultes, canviar l'horari de la jornada escolar. El 80,58% de mares i pares que podien votar de tot el territori valencià han participat en este procés, dels quals el 85,54% han votat a favor del canvi de la jornada escolar.

Pel que fa als resultats per províncies, dels 264 centres educatius convocats a Alacant, en 257 s'ha votat a favor de la modificació de la jornada escolar. A Castelló tots els centres han decidit el sí a la modificació de l'horari de jornada escolar i a València han estat 32 dels 37 centres.

La participació en el conjunt de la Comunitat ha estat del 80,58% del cens de mares i pares convocats per a esta consulta. A Alacant, la participació ha estat de 109.994 mares i pares, un 80,22%; a Castelló un 7.121, el 87,59%; i a València 12.844, un 80,13%.

A les comarques alacantines han votat favorablement el 73% de les mares i els pares; en les de Castelló, el 76,6%; i en les de València, el 65,8%.

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha remarcat que, "tal com diu la normativa, tot l'alumnat tindrà garantida una igualtat d'oportunitats, i un horari amb activitats gratuïtes en els centres educatius que s'acabaran a les 17.00 en aquells casos que les famílies decidisquen deixar a l'escola als seus fills fins a esta hora".

SENSE INCIDÈNCIES

La jornada de votacions ha començat ahir a les nou del matí i va acabar en la majoria dels centres a les 21.00 hores. La Conselleria d'Educació ha assenyalat que el dia va transcórrer sense cap incidència ressenyable en cap dels 315 centres educatius on es feia la consulta.

La comissió de coordinació del procés de cada centre ha realitzat el control i l'organització de tot el procés de votació per a la consulta. Esta comissió està formada pel director/a, dues mares, pares o tutors, i el secretari. Les seues tasques principals han estat aprovar el cens, concretar el calendari i horari de votació, promoure la constitució de la taula de votació, i resoldre les possibles reclamacions presentades al llarg del procés.

Si hi ha reclamacions, es podran presentar durant els dos dies lectius següents a les consultes davant de la Comissió de Coordinació del Procés, que resoldrà en el termini d'un dia lectiu.

Una vegada coneguts els resultats definitius, el director general de Política Educativa dictarà, entre el 19 i el 23 de setembre, l'autorització definitiva perquè cadascun del centres educatius aplico el Pla Específic d'Organització de la Jornada Escolar que ha presentat. Les modificacions es podran aplicar a partir d'octubre, i coincidiran amb este canvi amb l'horari habitual de tot el curs.

L'autorització definitiva s'estendrà per períodes de tres cursos acadèmics renovables, sempre que els resultats s'ajusten a les millores previstes en el pla. L'avaluació es realitzarà en funció de la incidència del nou horari sobre el procés d'ensenyament-aprenentatge i els resultats obtinguts per l'alumnat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento