Comunitat Valenciana

Imelsa.- Benavent implica Camps, Gerardo Camps i Campos en comissions i Font de Mora en adjudicacions il·legals

  • VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)
Alejandro Font de Mora, Víctor Campos, Gerardo Camps y Francisco Camps
Alejandro Font de Mora, Víctor Campos, Gerardo Camps y Francisco Camps
EUROPA PRESS
Alejandro Font de Mora, Víctor Campos, Gerardo Camps y Francisco Camps

Marcos Benanvent, exgerent d'Imelsa, empresa pública de la Diputació de València, implica l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps, els exvicepresidents del Consell Víctor Campos i Gerardo Camps i l'expresident de la corporació provincial Alfonso Rus en el cobrament i repartiment de comissions il·legals que provenia d'adjudicació de col·legis. Alhora, assenyala directament l'exconseller d'Educació i diputat del PP Alejandro Font de Mora com una de les persones que pressionava per a adjudicar obres de centres educatius.

Així es desprèn de diverses converses telefòniques intervingudes a Benavent i que obren en la peça principal de l'anomenat 'cas Imelsa', sobre la qual s'ha aixecat el secret de sumari i que investiga delictes de prevaricació administrativa, de malversació de cabals públics, de tràfic d'influències, suborn i blanqueig de capitals. Sobretot se centra en irregularitats en l'activitat contractual i de gestió de les empreses públiques pública Construccions i Infraestructures Educatives de la Generalitat Valenciana (Ciegsa) i Imelsa.

En un dels 18 toms d'esta peça, a la qual ha tingut accés Europa Press, s'inclou una declaració de Benavent en què se li interroga per diferents converses telefòniques que va mantindre amb l'exvicepresident segon de la Diputació i exconseller delegat de Ciegsa Máximo Caturla en relació amb comissions il·legals a canvi d'adjudicació d'obres de col·legis.

Benavent exposa clarament que hi ha "interessos encreuats" en relació amb les adjudicacions i assenyala que "després de tota adjudicació havia una comissió". En concret, en una conversa, Caturla indica: "L'últim missatge és que tot això s'ho manem al conseller d'Hisenda, Gerardo, M'entens? perquè ho volen controlar tot i llavors, sí ell mateix ha dit que ell ha sentit al President com li ha dit a Gero que ho controle".

Després de preguntar-li per estes afirmacions, Benavent exposa que quan s'esmenta al 'President', es tracta de 'Francisco Camps', i explica que estan tractant assumptes relatius al repartiment de comissions que es deriven de l'adjudicació de col·legis. Assenyala que unes vegades recollia directament -Benavent- determinades quantitats de diners que lliurava a Rus, i que altres vegades els diners "eren per a altres persones".

I sobre la frase 'el President li ha dit a Gerardo que ho controle', explica que estan parlant de qui controla el repartiment de comissions, i que eren Gerardo Camps i Víctor Campos els que determinaven a qui se li havien d'adjudicar els col·legis en cada cas.

DEMANAVA "PASTA" A CAMPOS

També assenyala, en relació amb una altra conversa, que Rus demanava en ocasions "pasta" a Campos que es "destinava a tot": "a despeses personals, a despeses del partit, en definitiva a tot, al que els donara la gana. Com este a vegades no se la donava, Rus parlava, segons Benavent, amb Camps i este li deia que "el que ell vullga".

En concret, en la conversa, Benavent exposa a Caturla: "Ell -Rus- ha parlat amb Víctor de pasta, no li fa molt cas, i dimarts després del comitè es va trobar amb el president -Camps-, se'n va anar caminant amb ell i li va comentar el tema, que està fins als ous de Víctor, i li va dir que el que ell vullga, que el que Alfonso vulgui".

Així, Benavent assegura que Campos ha lliurat diner negre a Rus directament, ja que este últim li va comentar que quedava amb l'exvicepresident perquè este li donara diners. "El paper de Víctor -Campos- era recaptar diners per al partit, ja fora provincial o regional", indica.

DINERS 'B'

Sobre les despeses del partit, l'exgerent d'Imelsa explica que l'exvicepresident primer de la Diputació i exalcalde de Montcada Juan José Medina era qui administrava els diners 'b' del partit i quan ho necessitava "s'ho reclamava a Rus". "Es pagaven -afegix- actes del partit i, en ocasions, el so contractat en els mateixos es pagava en negre. La persona a la qual es pagava era Fernando Agramunt, germà de Pedro Agramunt, que ha estat senador i anterior president del partit".

Respecte a Font de Mora, Benavent explica que era una de les persones que pressionava per a adjudicar obres de centres educatius. Posa l'exemple d'una adjudicació a Luján. "El conseller va cridar perquè a Luján li adjudicaren l'esmentada obra. Això vi motivat perquè Luján estava en el patronat i no li adjudicaven mai res, pel

que reclamava ser adjudicatari". Tot i això, l'exgerent no recorda exactament l'obra de la qual es tractava.

També afirma que en l'empresa Ciegsa es van contractar persones que desenvolupaven el seu treball "en un altre lloc", i posa l'exemple d'un exagent de Policia Nacional que es va contractar a l'entitat però que realment es trobava treballant a la seu del PP a València.

D'altra banda, en una altra conversa es referix a l'exalcaldessa de València Rita Barberá -el Tribunal Suprem acaba d'obrir una causa penal contra ella per presumpte delicte de blanqueig de capitals en una altra peça d'Imelsa-, sobre la qual diu que va pressionar perquè se li donara una subvenció d'aproximadament 100.000 euros anuals a un fill de la seua escorta a través d'un conveni relacionat amb les motos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento