Comunitat Valenciana

PPCV dóna suport a instar a Barberá a renunciar al Senat per "la dignitat de la representació dels valencians"

  • VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)
Rita Barberá en el Senado
Rita Barberá en el Senado
EUROPA PRESS
Rita Barberá en el Senado

Els cinc grups representats en les Corts Valencianes, inclòs el PP, donen suport a l'una resolució en la qual s'insta a l'exalcaldessa de València i actual senadora territorial popular a renunciar a la seua acta per a "salvaguardar la dignitat de la representació dels valencians i valencianes".

Segons han informat fonts del parlament valencià, esta proposta que demana a Rita Barberá que deixe el seu lloc al Senat després d'haver-li obert causa el Tribunal Suprem per un suposat blanqueig de capitals a l'Ajuntament de València durant la seua etapa al capdavant d'ell serà l'última que es tractarà esta vesprada en el Debat de Política General que se celebra estos dies en les Corts.

L'exalcaldessa va fer públic ahir mitjançant un comunicat difós per la direcció nacional del PP que sol·licitava la seua baixa en el partit però mantindrà el seu escó en la cambra alta, el que la portarà ara a incorporar-se al Grup Mixt

L'exigència de renúncia a Barberá ha estat una iniciativa de PSPV

i Compromís a la qual s'han sumat la resta de formacions. D'esta manera, està signada per la portaveu parlamentària del PP i presidenta d'esta formació a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, a més de per la resta de 'síndics' del PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans.

A més de subscriure la resolució amb el suport de tots els grups, el PPCV ha registrat una pròpia en què demana que les Corts acorden buscar mecanismes per a, "en cas d'interès general o causa judicial, s'articulen mesures per a revisar o remoure nomenaments de càrrecs públics recollits en el nostre Estatut".

Per la seua banda, ahir el president del parlament valencià, Enric Morera, instava als grups a buscar les "mesures institucionals" per a evitar que Rita Barberá es quedara amb l'acta de senadora territorial, perquè, considerava, "s'ha declarat trànsfuga a les Corts", cambra on es va aprovar la seua designació al Senat.

GAIREBÉ UN MILER DE PROPOSTES

En total, els grups parlamentaris valencians han presentat al voltant d'un miler de propostes de resolució que defensaran en este Debat de Política General. Els Populars han estat els que més iniciatives han presentat -421-, seguits de Ciutadans, amb 286. Per part seua, Podem ha registrat 113 i Compromís i PSPV al voltant de 130.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento