Comunitat Valenciana

Marzà: "Mentre la UCV no retire l'atac als estudiants de la pública, no creurem que vol dialogar"

  • El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha recalcat que mentre la Universitat Catòlica de València (UCV) no retire el recurs judicial que ha derivat en la paralització de beques de l'administració i que constituïx "un atac als estudiants de la universitat pública", no creurà que la institució acadèmica vol consensuar una solució.

"Mentre no retiren el recurs contra els estudiants de la pública; mentre no demostren que no van contra els estudiants de la pública i, per tant, contra la majoria dels estudiants universitaris, no creurem estes paraules que diuen que volen dialogar. El diàleg es demostra amb fets i els fets són retirar l'atac als estudiants de la pública", ha asseverat.

Així ho ha dit el titular d'Educació del Govern valencià abans de participar a l'acte d'obertura de curs de la Universitat de València (UV) a preguntes dels mitjans sobre la polèmica generada després de la decisió de la Generalitat d'excloure de les seues beques a alumnes de les institucions privades i la posterior presentació d'un recurs judicial per part de la Universitat Catòlica que ha provocat la paralització cautelar de les beques generals de l'administració del curs passat, així com de les de no abandonament.

A més, ahir la Universitat Catòlica ha anunciat el cessament del fins ara rector, Ignacio Sánchez Cámara, una "reestructuració" que emmarcava en el seu desig de "seguir ampliant el diàleg amb tots els agents socials, i intensificar les relacions amb les institucions de la Comunitat Valenciana".

També assegurava la universitat que ha realitzat una petició formal per reunir-se amb el conseller que, segons ha manifestat hui el mateix Marzà, encara no ha rebut. "La petició no ens ha arribat encara i quan arribe ja parlarem, però el nostre posicionament està ben clar", ha advertit.

Vicent Marzà -que ha precisat que no va assistir a l'obertura del curs de la UCV perquè havia altres actes i en el seu departament "l'agenda està molt ocupada i atenem tots els actes que podem però no arribem a tots"- també ha estat preguntat sobre la seua relació amb la Universitat Catòlica en un acte previ, la presentació la Setmana de la Mobilitat.

Allà ha reiterat que la Conselleria d'Educació "no s'ha aixecat de cap taula de diàleg". "Continuem en el mateix lloc però per a demostrar, no sol que tenen voluntat, sinó que realment volen solucionar les coses han de retirar el recurs que va en contra dels estudiants de la pública; un que va en contra d'una cosa, poca voluntat de diàleg té", ha insistit.

"Nosaltres seguim estant en el mateix lloc -ha prosseguit-, hem dialogat sempre amb tots els sectors, si el nou rector vol reunir-se haurà de sol·licitar-lo, no via comunicat de premsa, sinó on correspon".

CAP PRESSIÓ PER AL CESSAMENT DE SÁNCHEZ CAMBRA

També se li ha plantejat al conseller si el cessament de Sánchez Cambra es devia a alguna pressió del Consell. Sobre esta qüestió, Marzà ha respost: "Som democràtics; cadascun en les seues institucions fa el que vol i moltes vegades el que pot i no hem cap exercit cap tipus de pressió, evidentment".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento