Adequació del riu Sec, a Tortosa.
Adequació del riu Sec, al terme de Tortosa. Agència Catalana de l'Aigua

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) han adequat un tram d'uns mil metres del riu Sec, al terme municipal de Tortosa, en el marc de les accions en lleres fluvials que s'estan fent a la conca catalana de l'Ebre. L'actuació, amb un pressupost superior als 25.000 euros, permetrà la circulació lliure de l'aigua i minimitzar afectacions en cas d'avingudes.

Els treballs són part de la recuperació de les conques de rius i torrents de l'EbreEn concret, s'ha recuperat la secció fluvial natural del riu a través de la redistribució de sediments, la protecció dels marges i la neteja de la llera. Els treballs s'han fet entre el gual del camí de la Casella i el pont de l'antiga via de la Valdezafan, on s'han desobstruït dos dels tres arcs existents.S'estan duent a terme, fins a finals del 2015, un centenar d'actuacions en rius i torrents de la conca catalana de l'Ebre amb un pressupost total de 1,5 milions d'euros.

Minimitzar afectacions en cas d'avingudes

Els treballs, executats per la CHE, han consistit en la neteja de la llera mitjançant el desbrossament selectiu de vegetació, eliminant les espècies invasores, la retirada de vegetació morta i en mal estat i la correcció morfològica del riu, redistribuint els materials dipositats i retirant ocupacions per finques confrontants per augmentar la secció hidràulica i permetre un millor comportament de les avingudes extraordinàries. També s'ha dut a terme la construcció d'un mur de defensa en el marge dret per evitar enfonsaments i i desestabilització de talussos.

Aquesta acció forma part del paquet d'un centenar d'actuacions acordades entre la CHE i l'ACA per dur a terme abans que acabi l'any, amb un pressupost d'1,5 MEUR. Les actuacions es financen amb els recursos del cànon del minitransvasament a Tarragona recaptat durant el tercer i quart trimestre del 2013.

Consulta aquí más noticias de Tarragona.